Semnificaţii istorice pentru ziua de 11 aprilie

Semnificaţii istorice pentru ziua de 11 aprilie

În 1814, a avut loc abdicarea lui Napoleon I, care a fost exilat pe insula Elba. Cariera sa a început în rândurile armatei revoluţionare, ajunge general la doar 24 de ani şi devine unul dintre comandanţii cei mai renumiţi ai epocii. Înlăturând în 1800 Directoratul printr-o lovitură de stat, devine Prim Consul al Republicii Franceze. Apoi, în urma unui plebiscit, devine Consul unic pe viaţă, cu dreptul de a-şi alege succesorul.

1944    - A murit Ion Minulescu, poet, prozator şi dramaturg român (n. 6 ianuarie 1881).

1990    - Guvernul Român a cerut Regelui Mihai să-şi amâne vizita în România pentru o dată ulterioară alegerilor.


2003    - Unul dintre fraţii vitregi ai lui Saddam Hussein, Barzan al-Tikriti,  fost ucis într-un raid al aviaţiei anglo-americane asupra domiciliului său din regiunea Ramadi.


2008    - Ministrul de Externe Adrian Cioroianu şi-a prezentat demisia de onoare, ca urmare a cazului Crulic. Românul Claudiu Crulic a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând faţă de arestarea sa de către autorităţile de la Varşovia. Crulic a fost arestat în Polonia la 10 octombrie 2007 şi a decedat la 18 ianuarie 2008, după ce autorităţile poloneze l-au eliberat din închisoare, în scopul internării într-un spital, condiţia sa fizică fiind precară din cauza grevei foamei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...