Serge Celibidache: Interzic folosirea numelui tatălui meu de către instituțiile statului român

Serge Celibidache: Interzic folosirea numelui tatălui meu de către instituțiile statului român

Festivalul Internațional "Sergiu Celibidache", ediția a-II-a, nu va mai avea loc, anunță organizatorul evenimentului, Serge Ioan Celibidache, fiul celebrului dirijor, precizând că interzice folosirea numelui tatălui său de către instituțiile statului român.

"Programat pentru octombrie 2014, am luat decizia de a nu mai organiza ediția a II-a a acestui eveniment. Motivul principal îl reprezintă indiferența Statului român atunci când vine vorba de onorarea valorilor României. De aceea, pentru cea de a doua ediție am luat decizia de a nu mai sta cu mâna întinsă la Stat și de a opri acest eveniment", precizează Serge Celibidache într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul festivalului era prevăzut și Concursul Internațional de Dirijat Sergiu Celibidache.

Serge Celibidache spune că, "în afară de laude generoase, oferite punctual, și promisiuni de prisos, nimic nu s-a concretizat mai departe".

"Ne-am adresat tuturor miniștrilor pe care i-am avut, chiar și domnului prim-ministru. Este clar că tot ce înseamnă cultura în România nu este o prioritate pentru țară și cu atât mai puțin pentru cei care o conduc. (...) Miniștrii de Cultură care s-au perindat pe la conducerea instituției, ministrul Educației cu care am fost în discuții, miniștrii de la Turism, Cabinetul prim-ministrului nu au înțeles sau nu vor să înțeleagă ce au reprezentat Celibidache sau Brâncuși, Eliade și multe alte figuri internaționale pentru România și români", susține Celibidache.

Acesta subliniază că indiferența și promisiunile neonorate l-au determinat să anunțe interzicerea folosirii numelui tatălui său de către instituțiile statului român.

"Consecința indiferenței, promisiunilor neonorate, nerușinării anumitor oameni politici, mă determină să interzic folosirea numelui și imaginii tatălui meu de către orice instituție de Stat a României. Consider că s-a comis o crimă culturală, precum s-a mai comis și în cazul altor personalități, așadar sunt nevoit să iau această măsură", mai spune fiul marelui dirijor.

Fostul ministru al Culturii Kelemen Hunor a declarat pentru AGERPRES că în acest an nu a depus nimeni vreo solicitare de finanțare pentru acest eveniment.

"În acest an, nimeni nu a depus nicio solicitare. La mine sigur nu a ajuns", a spus Kelemen Hunor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”