„Sexul oral nu este sex“: cum definesc oamenii sexul în secolul XXI

„Sexul oral nu este sex“: cum definesc oamenii sexul în secolul XXI

A rămas celebru procesul în care fostul preşedinte american Bill Clinton nu vroia să admită în ruptul capului că sexul oral din Biroul Oval a însemnat că a avut o relaţie sexuală cu stagiara Monica Lewinski. La rândul ei, Monica declara la acel moment că relaţia sa cu preşedintele american a implicat „gesturi sexuale”, precum sex oral, dar nu şi „raporturi sexuale”. Clinton a recunoscut într-un final că a avut o „relaţie nepotrivită” cu Monica, dar judecătorii au apreciat că sexul oral este diferit de raportul sexual, prin urmare preşedintele a scăpat de acuzaţia de sperjur după ce negase cu ardoare existenţa „nebuniilor“ de la Casa Albă.

Ei bine, un studiu derulat de Universitatea din Utah şi publicat în The Journal of Sex Research arată că în zilele noastre percepţia asupra a ceea ce se poate încadra în categoria relaţiilor sexuale este destul de neclară. Explozia site-urilor cu conţinut pornografic, popularitatea video-chat-ului erotic sau apariţia sexului virtual a influenţat criteriile pe baza cărora o persoană înţelege un raport sexual.

În cadrul cercetării au fost implicaţi 594 de subiecţi (267 de bărbaţi şi 327 de femei) care au fost rugaţi să încadreze 21 de tipuri de acte sexuale (de la sex vaginal cu penetrare, sex anal, sex oral, poziţia 69, masturbare reciprocă, sărut care implică limba, sex virtual etc) la una din categoriile „cu siguranţă este sex“, „probabil este sex“, „mai degrabă nu este sex“ şi „cu siguranţă nu este sex“.

Prima etapă a cercetării a presupus ca participanţii să completeze chestionarul din punct de vedere al persoanei implicate direct în actele sexuale enumerate, cele 21 de tipuri. În cea de-a doua etapă, participanţii au fost rugaţi să răspundă întrebărilor cu menţiunea că partenerul lor prezent (real sau ipotetic) ar fi pus în practică toate cele 21 de acte sexuale cu o altă persoană.

Concluzia a fost că 98.7% din răspunsuri au marcat actul care presupune penetrarea vaginală „cu siguranţă este sex“ (pentru restul, răspunsul a fost influenţat de existenţa orgasmului, în sensul că au considerat penetrarea vaginală o relaţie sexuală numai în măsura în care partenerii ar fi avut şi orgasm). Sexul anal a fost încadrat la secţiunea „cu siguranţă este sex“ de 70% din respondenţi.

Orgasmul face diferenţa

Lucrurile s-au complicat în momentul în care s-a ajuns la sex oral. Astfel, numai 24.6% din persoanele intervievate au indicat sexul oral ca fiind cu siguranţă sex. Procentul în acest caz a urcat la 31% dacă sexul oral ar fi presupus şi existenţa unui orgasm.

Interesant pentru autorii studiului a fost că pentru foarte multe persoane catalogarea unui act sexual ca fiind sex a depins de experimentarea unui orgasm, acesta fiind şi motivul probabil pentru care numai 33.2% din participanţi au clasificat poziţia 69% ca fiind cu siguranţă sex.

La finalul completării chestionarelor, subiecţii au fost rugaţi să explice ce i-a determinat să clasifice cele 21 de acte sexuale aşa cum a rezultat din fişele cu pricina. Printre cei mai importanţi factori care au atârnat greu în balanţă s-au numărat: existenţa contactului fizic, dacă a avut loc penetrare, dacă au fost implicate organele genitale în vreun fel, dacă partenerii au fost excitaţi, dacă a existat orgasm, dacă ar fi putut duce la conceperea unui copil, la pierderea virginităţii sau la contactarea unei boli cu transmitere sexuală.

Nu în ultimul rând, persoanele rugate să-şi imagineze că partenerul lor de viaţă este implicat în cele 21 de acte sexuale, au fost mai predispuse să le clasifice drept relaţii sexuale din cauza geloziei care le-a influenţat răspunsul, spre deosebire de participanţii care au completat chestionarele din ipostaza celor implicaţi în acţiune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!