,,SFINŢII'' de la CNA l-au FRIPT iar pe ,,SATANA'' Banciu

,,SFINŢII'' de la CNA l-au FRIPT iar pe ,,SATANA'' Banciu

,,Sfinţii'' Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au amendat marți cu 20.000 de lei postul B1 TV pentru limbajul injurios și afirmațiile discriminatoare referitoare la islam folosite în două ediții ale emisiunii "Lumea lui Banciu" din 24 decembrie și 8 ianuarie.

În ediția din 8 ianuarie, Radu Banciu a făcut comentarii cu privire la atacul terorist produs la sediul publicației satirice Charlie Hebdo din Paris și a avut un limbaj injurios referitor la islam, la adepții acestei credințe, dar și la persoanele care au adoptat sintagma "Je suis Charlie".

CNA a primit mai multe reclamații, potrivit cărora Radu Banciu a insultat, a defăimat și a adresat injurii religiei islamice.

Reprezentantul B1 TV la CNA, Rareș Anița, directorul de programe al postului, a afișat în fața membrilor Consiliului textul "Je suis Charlie", tipărit pe o foaie A4.

"Radu Banciu are dreptul să se exprime liber pe aceste subiecte. Sigur, o face într-un mod destul de dur uneori din punctul de vedere al limbajului, dar asta este o modalitate prin care consideră Radu Banciu că poate atrage atenția asupra unor subiecte care sunt importante", a spus Rareș Anița.

Valentin Jucan, membru CNA, a afirmat că există niște limite ale limbajului, dar Radu Banciu "a depășit cu mult limitele bunului simț".

"Problema cu islamul e foarte delicată (...) Eu nu înțeleg pe ce lume trăiește domnul Banciu. Ați venit cu textul ăsta ('Je suis Charlie', n.r.) ca să sugerați că și domnul Banciu e un fel de Charlie. Spuneți-i, dacă știe ce e aia caricatură, să nu fie caricatură de moderator (...) Vă rog frumos transmiteți-i să-și revină. De ceva vreme este insuportabil", i-a spus Florin Gabrea, alt membru CNA, lui Rareș Anița.

Pe de altă parte, președintele CNA, Laura Georgescu, a spus că Radu Banciu a pornit în comentariile sale de la o caricatură realizată de ziariștii publicației Charlie Hebdo.

"Oamenii au murit pentru libertatea de exprimare, el a spus că a vorbit ce ar fi vorbit acei caricaturiști în acea zi", a spus Laura Georgescu, care a votat marți împotriva tuturor propunerilor de sancționare a B1 TV făcute în ședința CNA de marți.

Răsvan Popescu, membru CNA, a spus că "problema principală" este în acest caz "discriminarea", la care se adaugă limbajul injurios. Propunerea de amendare a postului B1 TV a fost votată cu șase voturi 'pentru' și două 'împotrivă'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…