Sibiu: Puiul de urs rătăcit prin oraș a fost dus la Zoo

Sibiu: Puiul de urs rătăcit prin oraș a fost dus la Zoo

Puiul de urs care s-a rătăcit și a alergat mai multe ore pe străzile din municipiul Sibiu a fost transportat la Grădina Zoologică din oraș, unde i se fac analize medicale, potrivit autorităților. Pentru prinderea ursului, care se ascunsese în pivnița unei case, a fost nevoie de mai mulți pompieri, polițiști, dar și de un medic veterinar de la Zoo, cu o pușcă cu tranchilizante.

"Puiul de urs a fost capturat după ce a fost adormit cu tranchilizante. Acesta va fi transportat la Grădina Zoologică Sibiu, unde va fi ținut câteva zile în izolare pentru evaluarea stării sale de sănătate", conform unui comunicat al Primăriei Municipiului Sibiu.

De dimineață, mai mulți sibieni au sunat la 112, cerând ajutorul, după ce au văzut pe stradă puiul de urs. Un angajat al unei societăți comerciale s-a trezit cu ursul chiar în fața porții întreprinderii. Ursul se pare că a străbătut municipiul de la un capăt la altul, potrivit sibienilor care au sunat timp de mai multe ore la 112.

Animalul a fost capturat după mai bine de trei ore. Acesta s-a ascuns în pivnița unei case, aflate în zona Gării din Sibiu. Pe parcursul plimbării sale prin oraș, ursul de câteva luni nu a rănit pe nimeni. Speriat, acesta se pare că s-a rătăcit printre mașinile și casele sibienilor.

Deocamdată, nimeni nu poate explica cum de a ajuns un urs în oraș. Până acum, sibienii au putut vedea urșii doar la Zoo sau la circ. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante