Specialități culinare din destinații exotice

Specialități culinare din destinații exotice

De la frigărui de caracatiță până la imqaret sau knafeh, în zonele exotice există o mare varietate de specialități culinare care merită încercate. Pe baza recomandărilor unor turiști, site-ul indian zeenews.india.com. face o selecție a acestor delicatese, printre care sunt incluse și mămăliga, ciorba și papanașii, a căror savoare a încântat papilele gustative ale unora dintre interlocutorii săi, care au călătorit în România.

Knafeh 

Este un desert delicios ce se remarcă prin culoarea portocaliu aprins. De fapt este o bucată de brânză dulce acoperită de fidea și coaptă până când fideaua devine crocantă. Prăjitura este ulterior înmuiată in sirop de zahăr și garnisită cu fistic zdrobit. Knafeh se servește cel mai bine fierbinte și, cu toate că este extrem de bogat în calorii, cei care îl încearcă pur și simplu nu se pot opri din mâncat. Desertul este specific întregii zone a Orientului Mijlociu, dar site-ul citat îl recomandă pe cel preparat la un anumit magazin de dulciuri din Ramallah, Eifel, unde cei mai mulți vizitatori vin special pentru această delicatesă.

Imqaret

Preparat devenit tradițional în bucătăria malteză, imqaret (pronunțat im-aret) are tot origini orientale. Este vorba de niște pateuri mici bine-prăjite, din făină de grâu, cu umplutură de curmale, crocante la exterior, cu mijloc dulce și gumat. Aluatul care acoperă umplutura este aromat cu anason, ceea ce le conferă un miros absolut divin, în special atunci când sunt prăjite.Aceste plăcințele sunt alegerea perfectă pentru o vreme rece, alături de o ceașcă aburindă de cafea sau de ceai, adaugă site-ul.

Pui Hainan cu orez

Puiul Hainan cu orez, bine gătit, sănătos și delicios, merită încercat mai ales de cei care nu sunt pasionați de fructele de mare. Acest preparat este compus doar din pui fiert, servit separat de orez, cu diferite sosuri. Deși originar din China, site-ul îl recomandă pe cel preparat la Malacca, Malaezia.

Frigărui de caracatiță

Celor care ajung în China li se recomandă, în schimb, frigărui de caracatiță sau alte preparate din carne — de vită, de porc, de iepure sau câine — precum și scoicile. Caracatițele pot varia de la cele foarte mici la cele foarte mari, caz în care se vinde un singur tentacul sub formă de frigăruie uriașă, care nu poate fi consumată de o singură persoană.

Caracatițele sunt servite pe un băț uns cu ulei, puse pe un gratăr cu cărbune și asezonate cu un amestec de condimente format din pudră mango uscat, chimen, diverse tipuri de sare, coriandru, ghimbir uscat, piper negru și praf de chili.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”