Spectacolul "Podu'", cu Horaţiu Mălăele, deschide Fest pe Lipscani, pe 12 septembrie

Spectacolul "Podu'", cu Horaţiu Mălăele, deschide Fest pe Lipscani, pe 12 septembrie

Prima ediţie a evenimentului Fest pe Lipscani îşi deschide porţile pe 12 septembrie, de la ora 20.00, cu spectacolul "Podu'", adaptat după "Podul sinucigaşilor", de Paul Ioachim, şi regizat de Horaţiu Mălăele, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Spectacolul "Podu'", cu Horaţiu Mălăele, deschide Fest pe Lipscani, pe 12 septembrie (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Spectacolul "Podu'" aduce în faţa publicului o temă mai puţin abordată în trecut: sinuciderea. Spectatorii urmăresc, timp de o oră şi jumătate, un spectacol plin de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, interpretat de Horaţiu Mălăele, un îndrăgostit, rol jucat de George Ivaşcu, şi o artistă - Meda Victor - "stau la coadă în faţa morţii".

Personajele se întâlnesc pe "podul sinucigaşilor", unde aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor, şi fac haz de propria lor neputinţă. Ideea sinuciderii celor trei personaje, care îşi povestesc propriile drame, nu se concretizează, pentru că, de fapt, nici unul dintre ei nu vrea să moară cu adevărat. Este de fapt esenţa piesei, care îl face pe spectator să plece spre casă cu ideea că există întotdeauna speranţa şi motivaţia pentru care viaţa merită să fie trăită.

Horaţiu Mălăele sărbătoreşte 40 de ani de carieră la prima ediţie Fest pe Lipscani. Manifestarea culturală va avea loc în perioada 12 - 21 septembrie, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani din Bucureşti şi se va concretiza în forma unui maraton teatral inedit şi unic, ce va include 10 spectacole şi două proiecţii care îl vor avea ca protagonist - fie ca actor, fie ca regizor - pe cunoscutul artist român.

Astfel, la Fest pe Lipscani, publicul va avea posibilitatea să vadă şi spectacolele: "Măscăriciul" (13 septembrie, de la ora 20.00), "Cafeneaua" (14 septembrie, ora 20.00), "Scrisoarea" (15 septembrie, ora 20.00), "Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele" (16 septembrie, ora 20.00), "Lecţia" (17 septembrie, ora 20.00), "Dineu cu Proşti" (18 septembrie, ora 20.00), "Revizorul" (19 septembrie, ora 20.00), "Femeia care şi-a pierdut jartierele" (20 septembrie, ora 20.00) şi "În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine..." (21 septembrie, ora 20.00).

De asemenea, în festival vor fi proiectate două filme în regia lui Horaţiu Mălăele: "Nunta mută" (17 septembrie, ora 21.30) şi "Funeralii fericite" (20 septembrie, ora 21.30).

Biletele pentru Fest pe Lipscani pot fi cumpărate de pe www.bilete.ro şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...