'Star Wars: Trezirea Forței' a stabilit mai multe recorduri de încasări

'Star Wars: Trezirea Forței' a stabilit mai multe recorduri de încasări

Star Wars VII: The Force Awakens ("Star Wars: Trezirea forței"), cel mai recent film din franciza științifico-fantastică, a stabilit un nou record în ceea ce privește încasările înregistrate de un film în primul weekend de la lansare pe piețele din SUA și Canada cu o sumă estimată la 238 de milioane de dolari, au anunțat duminică studiourile Walt Disney, relatează AFP.

Este vorba de un nou record care devansează precedentul record stabilit în vara acestui an de "Jurassic World" care în primul weekend a avut încasări de 208,8 milioane de dolari în America de Nord. La nivel global, 'Star Wars: Trezirea Forței' a generat încasări de 517 milioane de dolari, aproape de recordul de 524,9 milioane de dolari stabilit în acest an de "Jurassic World".

De asemenea, ultimul film din seria "Star Wars " a stabilit și un record de încasări pentru seara de deschidere în America de Nord, cu 57 de milioane de dolari, precum și pentru încasările înregistrate în prima zi de vineri de la lansare, 120,5 milioane de dolari. Precedentele recorduri la această categorie au fost stabilite în luna iulie 2011 de "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2", care în seara de deschidere a avut încasări de 43,5 milioane de dolari și în prima zi de vineri a strâns 91 de milioane de dolari.

Analiștii se așteptau ca 'Star Wars: Trezirea Forței' , a cărui producție a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari, să devină filmul cu cele mai mari încasări în primul weekend prognozând că ar putea deveni chiar filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Deocamdată filmele cu cele mai mari încasări totale sunt două producții ale regizorului James Cameron, "Avatar" cu 2,78 miliarde de dolari și "Titanic" cu 2,18 miliarde de dolari.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...