'Star Wars: Trezirea Forței' a stabilit mai multe recorduri de încasări

Star Wars VII: The Force Awakens ("Star Wars: Trezirea forței"), cel mai recent film din franciza științifico-fantastică, a stabilit un nou record în ceea ce privește încasările înregistrate de un film în primul weekend de la lansare pe piețele din SUA și Canada cu o sumă estimată la 238 de milioane de dolari, au anunțat duminică studiourile Walt Disney, relatează AFP.

Este vorba de un nou record care devansează precedentul record stabilit în vara acestui an de "Jurassic World" care în primul weekend a avut încasări de 208,8 milioane de dolari în America de Nord. La nivel global, 'Star Wars: Trezirea Forței' a generat încasări de 517 milioane de dolari, aproape de recordul de 524,9 milioane de dolari stabilit în acest an de "Jurassic World".

De asemenea, ultimul film din seria "Star Wars " a stabilit și un record de încasări pentru seara de deschidere în America de Nord, cu 57 de milioane de dolari, precum și pentru încasările înregistrate în prima zi de vineri de la lansare, 120,5 milioane de dolari. Precedentele recorduri la această categorie au fost stabilite în luna iulie 2011 de "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2", care în seara de deschidere a avut încasări de 43,5 milioane de dolari și în prima zi de vineri a strâns 91 de milioane de dolari.

Analiștii se așteptau ca 'Star Wars: Trezirea Forței' , a cărui producție a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari, să devină filmul cu cele mai mari încasări în primul weekend prognozând că ar putea deveni chiar filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Deocamdată filmele cu cele mai mari încasări totale sunt două producții ale regizorului James Cameron, "Avatar" cu 2,78 miliarde de dolari și "Titanic" cu 2,18 miliarde de dolari.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru