Statul australian Queensland va declara koala specie vulnerabilă

Statul australian Queensland va declara koala specie vulnerabilă

Statul australian Queensland se pregătește să introducă printre speciile vulnerabile, pe întreg teritoriul său, koala, victimă a urbanizării, a circulației rutiere și a atacurilor câinilor, relatează duminică AFP.

Emblematicul animal se număra deja printre speciile vulnerabile în sud-estul statului Queensland, însă autoritățile locale au decis să extindă protecția în tot statul.

"Toată lumea iubește koala, iar noi trebuie să facem tot ce putem să o protejăm, astăzi și mâine", a spus duminică premierul statului, Annastacia Palaszcyuk.

La venirea primilor coloniști britanici, în 1788, specia număra în Australia peste 10 milioane de exemplare. Pentru că trăiesc în copaci, la mare înălțime, numărul lor este greu de evaluat, însă un studiu din 2011 aprecia populația de koala între 45.000 și 100.000 de exemplare.

În afară de reducerea habitatului lor natural și de prădătorii naturali, simpaticele animale cad victimă infecției cu chlamydia, boală transmisibilă pe cale sexuală care poate provoca orbire și sterilitate.

Koala figurează din 2002 și pe lista speciilor vulnerabile a guvernului federal în numite părți ale statelor New South Wales, Queensland și ale capitalei Canberra, încheie AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”