Statul Singapore autorizează publicarea unor romane erotice, dar nu și a revistelor Playboy și Penthouse

Singapore, numit și "statul doică" din Asia datorită politicii sale considerate excesiv de protectoare, și-a redus considerabil lista foarte veche de publicații interzise, permițând publicarea unor romane erotice, dar nu și a unor reviste ca Playboy sau Penthouse, transmite joi AFP.

De acum nu mai este interzisă deținerea "Memoriilor" lui Fanny Hill, operă importantă a scriitorului englez John Cleland aparținând literaturii erotice a secolului al XVIII-lea, sau a unor publicații despre comunism din anii 1960, marcați de tensiuni cu comuniștii în perioada creării Republicii Singapore. Aceste lucrări se numără printre cele 240 care au fost retrase miercuri de pe o listă de 257 de publicații interzise.

Autoritatea de dezvoltare a media, organism de reglementare care supervizează și filmele, difuzările audiovizuale și normele de internet, a anunțat joi că "revizuiește cu regularitate deciziile anterioare de clasificare, pentru a se asigura că acestea rămân conectate la normele societății". "În privința celor 17 publicații care continuă să fie interzise, decizia de a menține prohibiția s-a bazat pe faptul că aceste scrieri, prin conținutul lor, rămân contrare interesului public", a precizat un purtător de cuvânt al organismului de reglementare.

Printre titlurile interzise figurează cele referitoare la Martorii lui Iehova, sectă ai cărei membri refuză să facă serviciul militar, obligatoriu pentru toți singaporezii când împlinesc 18 ani. Alte publicații neautorizate pe piața din Singapore sunt revistele erotice Penthouse, Playgirl, Mayfair și Playboy, cea din urmă anunțând în luna octombrie că va renunța să publice fotografii cu femei goale, care constituie cea mai pregnantă imagine a sa.

Importul de publicații cu caracter pornografic în vederea vânzării este pasibil cu amenzi și pedepse cu închisoarea în Singapore, unul dintre statele cele mai prohibitive din Asia.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar