Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Statul Singapore autorizează publicarea unor romane erotice, dar nu și a revistelor Playboy și Penthouse

Singapore, numit și "statul doică" din Asia datorită politicii sale considerate excesiv de protectoare, și-a redus considerabil lista foarte veche de publicații interzise, permițând publicarea unor romane erotice, dar nu și a unor reviste ca Playboy sau Penthouse, transmite joi AFP.

De acum nu mai este interzisă deținerea "Memoriilor" lui Fanny Hill, operă importantă a scriitorului englez John Cleland aparținând literaturii erotice a secolului al XVIII-lea, sau a unor publicații despre comunism din anii 1960, marcați de tensiuni cu comuniștii în perioada creării Republicii Singapore. Aceste lucrări se numără printre cele 240 care au fost retrase miercuri de pe o listă de 257 de publicații interzise.

Autoritatea de dezvoltare a media, organism de reglementare care supervizează și filmele, difuzările audiovizuale și normele de internet, a anunțat joi că "revizuiește cu regularitate deciziile anterioare de clasificare, pentru a se asigura că acestea rămân conectate la normele societății". "În privința celor 17 publicații care continuă să fie interzise, decizia de a menține prohibiția s-a bazat pe faptul că aceste scrieri, prin conținutul lor, rămân contrare interesului public", a precizat un purtător de cuvânt al organismului de reglementare.

Printre titlurile interzise figurează cele referitoare la Martorii lui Iehova, sectă ai cărei membri refuză să facă serviciul militar, obligatoriu pentru toți singaporezii când împlinesc 18 ani. Alte publicații neautorizate pe piața din Singapore sunt revistele erotice Penthouse, Playgirl, Mayfair și Playboy, cea din urmă anunțând în luna octombrie că va renunța să publice fotografii cu femei goale, care constituie cea mai pregnantă imagine a sa.

Importul de publicații cu caracter pornografic în vederea vânzării este pasibil cu amenzi și pedepse cu închisoarea în Singapore, unul dintre statele cele mai prohibitive din Asia.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISELE surprinzătoarei numiri a lui Geoană ca numărul 2 din NATO

2 Ce legătură are scandalul uriaș de la CCR pe codurile penale cu ieșirea PSD de la guvernare

3 Așa e!

4 Te cutremuri când citești așa ceva! SS poate face asta oricui! Ăsta este procuror general într-o țară UE?

5 DEMENȚĂ O deputată PSD vrea să repună pe tapet legea care obligă copiii să plătească pensie de întreținere păr…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze