Streetview invită la vizitarea unuia dintre cele mai spectaculoase vârfuri muntoase din SUA

Streetview invită la vizitarea unuia dintre cele mai spectaculoase vârfuri muntoase din SUA

Motorul de căutare Google face în această săptămână o nouă invitație tentantă amatorilor de călătorii virtuale, cărora le dă posibilitatea, prin Streetview, de a urca pe unul dintre cei mai spectaculoși munți din SUA, El Capitan, din Parcul Național Yosemite, informează miercuri ziarul belgian "Le Soir".

După recenta sa ofertă de a explora adâncurile marine, Streetview face publicul părtaș la o ascensiune pe acest imens perete stâncos cu o înălțime de 2.308 metri, din lanțul Sierra Nevada, care reprezintă o 'Mecca' a practicanților escaladei și care a fost 'cucerit' prima dată în 1957.

Pentru realizarea acestei prezentări, Google a apelat la legende vii ale cățărătorilor, precum Lynn Hill, Alex Honnold și Tommy Caldwell, care au transformat provocarea sportivă în veritabilă artă. Imaginile panoramice, cu o arie de 360 de grade, permit și celor care stau în fața unui computer să admire peisajele a căror vedere era, până acum, doar apanajul câtorva atleți de elită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”