STUDIU: Rolurile de mamă şi de soţie, principalele priorităţi ale femeilor

Rolurile de mamă şi de soţie sunt principalele priorităţi ale femeilor, împlinirea sufletească şi dezvoltarea profesională fiind mult mai puţin importante pentru acestea, potrivit unui sondaj realizat de postul de radio Itsy Bitsy FM.

Radio Itsy Bitsy a încercat să afle ce îşi doresc femeile, prin intermediul unui sondaj realizat online, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit acestui sondaj, femeile cer ajutorul abia când nu mai au timp sau sunt la capătul puterilor şi atunci apelează în principal la soţ sau la părinţi. Sondajul a mai scos la iveală faptul că doar 24,3% dintre femei sunt conştiente că fericirea depinde doar de ele însele.

"Ştim că mamele sunt adesea atât de concentrate pe nevoile copiilor şi ale familiei, încât uită să mai aibă grijă şi de ele. De aceea, în luna martie vrem ca toate femeile să se simtă susţinute, înţelese şi ajutate să-şi ofere momente de relaxare şi de bucurie. Şi le-am întrebat direct pe ele de ce au nevoie cu adevărat, creând apoi programe speciale pentru starea lor de bine. Aşa că, staţi pe frecvenţa Itsy Bitsy FM şi surprizele vor fi multe!", a declarat Nadia Tătaru, directorul general al Itsy Bitsy FM.

Majoritatea doamnelor intervievate au precizat că fericirea lor depinde de alţii, 59,2% dintre ele legând starea de bine de soţ, 69,1% de copil, restul factorilor care aduc fericire în viaţa femeilor fiind viaţa profesională sau chiar societatea.

Pe de altă parte, deşi sunt adesea împărţite între foarte multe roluri în viaţă - cel de mamă, de soţie, de profesionistă sau de gospodină -, femeile se gândesc să apeleze la ajutorul altora, doar în ultimă instanţă.

Din sondajul Itsy Bitsy reiese că 84,6% dintre femei apelează în primul rând la sprijinul soţului/partenerului, solicitând cu precădere ajutor în gospodărie, supravegherea sau transportul copilului, dar şi suport emoţional - ascultare, înţelegere şi sfătuire.

Peste 52% dintre femeile intervievate cer ajutor divin atunci când dau de greu, rugându-se pentru linişte sufletească, sănătatea lor şi a familiei, pentru înţelepciune şi răbdare.

Doar 5% dintre aceste femei apelează la ajutor de specialitate, precum terapeut sau coach şi atunci când o fac, se confruntă deja cu situaţii de criză. Pentru a se relaxa şi a-şi recupera starea de bine, femeile, care au participat la sondaj, declară că ascultă muzică, fac o plimbare, aleg să gândească pozitiv sau să se roage. Apoi, în preferinţele lor de metode de regenerare urmează: ciocolata, somnul, sportul, lectura sau joaca cu copilul.

Potrivit comunicatului, în luna martie, Itsy Bitsy FM oferă femeilor exact ceea ce-şi doresc: "ascultare, apreciere, inspiraţie pentru o viaţă mai bună şi motive de relaxare". Printre surprizele pregătite pentru ascultătoarele acestui post de radio se numără emisiuni tematice, dedicaţii muzicale şi vorbe de apreciere şi susţinere. În plus, Itsy Bitsy îşi asumă rolul de inspiraţie pentru soţii şi copiii ascultătoarelor, se spune în acelaşi comunicat.

Itsy Bitsy FM emite în prezent în Bucureşti şi în peste jumătate din teritoriul României.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț