SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

Președintele american Barak Obama a anunțat vineri la Washington, alături de omologul său chinez, Xi Jinping, că cele două mari puteri mondiale au căzut de acord pentru a lupta împotriva pirateriei informatice, una dintre cele mai mari dispute dintre Washington și Beijing, relatează AFP și Reuters.

''Am exprimat încă o dată preocupările noastre foarte grave în legătură cu creșterea amenințărilor în domeniul securității cibernetice împotriva întreprinderilor și a cetățenilor americani'', a declarat Barack Obama într-o conferință de presă comună la Casa Albă cu Xi Jinping.

''Am spus că aceasta trebuie să înceteze", a continuat președintele SUA. El a dat asigurări că "guvernul Statelor Unite nu este implicat în spionaj cibernetic în scopuri comerciale".

În răspunsul său, oaspetele chinez a afirmat că Beijingul "se opune și combate cu fermitate furtul de secrete comerciale și alte tipuri de atacuri informatice".

"Astăzi pot să anunț că țările noastre au găsit un teren comun de înțelegere pentru a merge înainte. Am căzut de acord că nici guvernul american, nici guvernul chinez nu desfășoară și nu susțin în cunoștință de cauză furtul informatic de proprietate intelectuală, mai ales secrete comerciale'', a făcut cunoscut liderul american.

Alături de drepturile omului și tensiunile din Marea Chinei de Sud, dosarul pirateriei și spionajului informatic — cibercriminalitatea — se află pe agenda vizitei de stat a președintelui Xi Jinping la Casa Albă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?