SUA/Florida: Au fost descoperite 350 de monede din aur, evaluate la 4,5 milioane de dolari

SUA/Florida: Au fost descoperite 350 de monede din aur, evaluate la 4,5 milioane de dolari

Scafandri ai unei companii de 'vânători de comori' din Florida (SUA) au scos din apele Oceanului Atlantic 350 de monede din aur, evaluate la 4,5 milioane de dolari. Monedele se aflau în dreptul localității Vero Beach de pe coasta de est a Floridei și proveneau de la un galion spaniol de la începutul secolului al XVIII-lea, a relatat joi presa, potrivit EFE.

În zilele de 30 și 31 iulie, au fost recuperate '350 de monede din aur, inclusiv nouă reali evaluați la 300.000 de dolari fiecare', informează compania 1715 Fleet-Queens Jewels pe site-ul său, unde sunt publicate și fotografii ale scafandrilor și monedelor. 

Tezaurul este compus din 'sute de escudos, dubloni și reali' care făceau parte din încărcătura de aur pe care o transporta flota spaniolă, în 1715, de la Havana spre Spania. Unsprezece nave s-au scufundat lângă coasta Floridei din cauza unui uragan.

O parte din aurul, argintul și restul obiectelor de valoare care au rămas împrăștiate pe fundul apei au fost recuperate după furtună, dar istoricii și căutătorii de comori cred că obiecte din argint și aur estimate la milioane de dolari se află în continuare în apele oceanului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...