Sucul de portocale, supliment de energie pentru creier

Sucul de portocale, supliment de energie pentru creier

Consumul zilnic de suc de portocale "făcut în casă", prin urmare în întregime natural, ar îmbunătăți funcțiile cerebrale, susține un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici de la Universitatea Reading, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition și preluat de passionsante.be.

Studiul s-a desfășurat pe persoane vârstnice, fără probleme de sănătate deosebite. Ele au consumat zilnic, timp de două luni, două pahare mari de suc de portocale "Fresh" (în total 500 de mililitri), foarte bogat în flavanoni, subgrupă de flavonoide, pigmenți cu proprietăți antioxidante dovedite. Următoarele opt săptămâni sucul de portocale a fost înlocuit cu o altă băutură, săracă în flavanoni. Înainte și după fiecare din aceste perioade, cercetătorii au supus participanții la teste cognitive (memorie, judecată, rezolvarea problemelor, atenție, etc.)

"Funcțiile cognitive globale s-au îmbunătățit semnificativ după cele două luni în care s-a consumat suc extrem de concentrat în flavanoni", arată cercetătorii. Beneficiile nu sunt spectaculoase, dar ele există în mod real îndeosebi în privința memoriei.

Specialiștii apreciază că rezultatele ar trebui să încurajeze o mai bună studiere a efectului alimentelor și al băuturilor bogate în flavanoni asupra capacităților cerebrale și mai ales asupra declinului cognitiv. În afară de flavonoide, portocalele au o importantă cantitate de vitamina C și de carotenoide (beta-caroten, luteină), tot atâtea elemente prețioase pentru sănătate, încheie passionsante.be. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane