Sucul de portocale, supliment de energie pentru creier

Consumul zilnic de suc de portocale "făcut în casă", prin urmare în întregime natural, ar îmbunătăți funcțiile cerebrale, susține un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici de la Universitatea Reading, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition și preluat de passionsante.be.

Studiul s-a desfășurat pe persoane vârstnice, fără probleme de sănătate deosebite. Ele au consumat zilnic, timp de două luni, două pahare mari de suc de portocale "Fresh" (în total 500 de mililitri), foarte bogat în flavanoni, subgrupă de flavonoide, pigmenți cu proprietăți antioxidante dovedite. Următoarele opt săptămâni sucul de portocale a fost înlocuit cu o altă băutură, săracă în flavanoni. Înainte și după fiecare din aceste perioade, cercetătorii au supus participanții la teste cognitive (memorie, judecată, rezolvarea problemelor, atenție, etc.)

"Funcțiile cognitive globale s-au îmbunătățit semnificativ după cele două luni în care s-a consumat suc extrem de concentrat în flavanoni", arată cercetătorii. Beneficiile nu sunt spectaculoase, dar ele există în mod real îndeosebi în privința memoriei.

Specialiștii apreciază că rezultatele ar trebui să încurajeze o mai bună studiere a efectului alimentelor și al băuturilor bogate în flavanoni asupra capacităților cerebrale și mai ales asupra declinului cognitiv. În afară de flavonoide, portocalele au o importantă cantitate de vitamina C și de carotenoide (beta-caroten, luteină), tot atâtea elemente prețioase pentru sănătate, încheie passionsante.be. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Un român din Austria şi-a măcelărit soţia din gelozie

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade