Suedia: O purcelușă a scăpat de tăiere cu ajutorul rețelelor de socializare

Suedia: O purcelușă a scăpat de tăiere cu ajutorul rețelelor de socializare

O purcelușă scăpată dintr-un abator, vrând parcă să evite să ajungă șuncă de Crăciun, a fost grațiată de proprietarul ei în urma unui elan de solidaritate exprimat pe rețelele de socializare, scrie 20minutes.ch.

Animalul de 110 kilograme a dispărut luni din Mjallby, localitate din centrul Suediei, proprietarul lui găsindu-l vineri, în stare bună și bucuros de libertate. "Este în formă foarte bună, probabil s-a hrănit cu bunătăți", a spus bărbatul la televiziunea publică SVT. Crescută în aer liber, într-o fermă bio, purcelușa mergea pe unde voia, a adăugat el.

"Evadarea" ei a emoționat asociațiile de apărare a animalelor care au lansat o campanie de susținere pe Facebook, strângând 2.500 de semnături pentru grațiere. "Am decis să o las în viață până la noi ordine", a afirmat crescătorul.

Asociația pentru drepturile animalelor a anunțat pe site-ul său internet că a luat legătura cu bărbatul, solicitându-i să se angajeze să îi asigure o bătrânețe liniștită purcelușei sale, încheie 20minutes.ch.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...