Testarea mașinilor fără șofer, autorizată în Marea Britanie

Testarea mașinilor fără șofer, autorizată în Marea Britanie

Mașinile fără șofer pot fi testate pe drumurile publice din Marea Britanie, după avizul dat miercuri de guvernul britanic, care a investit 19 milioane de lire sterline pentru dezvoltarea a patru prototipuri.

"Lansăm oficial testele pentru patru mașini semi-automate, primul pas pe drumul tehnologiei fără șofer, a explicat pentru AFP dna Claire Perry, secretar de stat pentru transporturi, în timpul prezentării acestor prototipuri la Greenwich (sud-estul Londrei).

Aceste patru vehicule sunt dezvoltate de către trei consorții care au fost selectate de guvernul britanic.

"Proiectele pe care le finanțăm la Greenwich, Bristol, Milton Keynes și Coventry ne va ajuta să ne plasăm în poziția de lider mondial în acest domeniu și să beneficiem de ceea ce ar urma să fie o industrie de peste 900 de miliarde de lire sterline până în 2025", a spus ministrul comerțului, Vince Cable.

La Milton Keynes, ambiția este de a crea până în 2017 o flotă de 40 de automobile autonome "pe care oamenii să le poată comanda de la o aplicație și folosi pe post de taxi între stații, magazine etc.", a explicat Peter Marland, președintele Consiliului Municipal al acestui oraș situat la 85 kilometri nord-vest de Londra. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro