Thomas Thwaites, "omul capră", își prezintă experiența de caprină

Thomas Thwaites, "omul capră", își prezintă experiența de caprină

Sătul de viața trepidantă de ființă umană, graficianul londonez Thomas Thwaites s-a hotărât să se transforme câteva zile în capră și să străbată Alpii elvețieni. În acest scop și-a comandat patru proteze speciale pentru membre și a suferit chiar și schimbări neurologice ca să fie cât mai ...caprin, transmite vineri AFP.

"Eram oarecum deprimat de complexitatea vieții umane și de toate eforturile făcute pentru a câștiga bani", a declarat Thwaites, 34 de ani, potrivit AFP. Inspirația i-a venit în timp ce avea grijă de câinele unui prieten, un animal "bucuros, fericit că trăiește". S-a gândit atunci că ar fi formidabil să se poată comporta un timp ca un animal.

Susținut de Wellcome Trust, fundație pentru sănătate cu sediul la Londra, Thomas Thwaites a petrecut nouă luni studiind felul în care ar putea să se comporte asemenea unei capre sau cel puțin să se apropie de caprine.

S-a gândit chiar să își implanteze un stomac fals care să îl ajute să digere iarba, însă nu a trecut la fapte temându-se să nu aibă probleme de sănătate.

Hotărât să se integreze cât mai bine într-o turmă de capre, el s-a supus totuși unei stimulări magnetice transcraniene pentru a provoca în creier leziuni temporare menite să îi blocheze capacitatea de a vorbi.

Înainte să plece în Alpii elvețieni, a participat și la disecarea unei capre la Colegiul regal veterinar din Londra.

Tânărul a petrecut trei zile cu o turmă de capre, mergând pe membre artificiale concepute pentru a imita mersul lor. Viața pe patru picioare nu a fost însă ușoară. "Cel mai greu a fost să sprijin greutatea corpului pe brațe mult timp. Nu suntem făcuți pentru așa ceva", a spus temerarul. "În pielea caprei, mi-a fost mult mai ușor să urc decât să cobor, așa încât am ajuns foarte sus le munte cu turma", a adăugat el.

Thwaites speră ca acțiunea sa să contribuie la dezbaterea asupra provocărilor pe care le presupune adoptarea punctului de vedere al celuilalt. El a prezentat în luna septembrie fotografii și texte ilustrând cele trei zile în mijlocul rumegătoarelor în cadrul unei expoziții amenajate la Londra și intitulate "Thomas Thwaites. Goat Life". În același timp scrie o carte despre experiența sa, "Omul capră: În concediu de la omenire", care va apărea în aprilie 2016.

Thwaites s-a gândit inițial să intre în pielea unui elefant, însă a decis că această specie este prea apropiată de oameni fiindcă și elefanții "pot fi deprimați și ajunge nebuni", încheie AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…