Titan dispune de o atmosferă dinamică în zonele polare, la fel ca și Pământul

Titan, unul dintre sateliții planetei Saturn, este mai asemănător cu Pământul decât se credea. Pe lângă faptul că este singurul corp din sistemul nostru solar, în afară de Terra, care dispune de un sistem de râuri, de mări și pe care se înregistrează precipitații, în zonele polare ale lui Titan există și vânturi care conduc gaze din atmosfera acestei luni în spațiu, conform unui material publicat de Huffington Post.

"Trebuie să înțelegem mai bine mecanismele prin care Titan pierde o parte din atmosfera sa. Trebuie să înțelegem acest proces atât în cazul lui Titan cât și al altor corpuri", a susținut dr. Andrew Coates, profesor de fizică la University College din Londra, coordonatorul acestui nou studiu.

Andrew Coates și colegii săi au descoperit acest fenomen de împrăștiere în spațiu a atmosferei în zonele polare ale lui Titan în urma analizei datelor adunate de spectrometrul sondei Cassini, aparținând NASA. Pornind de la spectrul distinct al particulelor de gaz observate, oamenii de știință au ajuns la concluzia că Titan dispune de o atmosferă foarte dinamică în zonele polare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

3 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 VIDEO Zeci de vedete și influenceri au petrecut fără măști și distanțare la inaugurarea Hotelului Novum din Ol…