TOP CINEMA American Sniper, pentru al treilea weekend consecutiv, în fruntea box office-ului nord-american

TOP CINEMA American Sniper, pentru al treilea weekend consecutiv, în fruntea box office-ului nord-american

Producția 'American Sniper' a regizorului Clint Eastwood domină box office-ul nord-american pentru al treilea weekend consecutiv, cu 31,8 milioane de dolari încasări, un nou record în materie de încasări pentru un film în weekendul în care are loc Super Bowl-ul, scrie portalul de specialitate boxofficemojo.com.

Povestea lunetistului american, interpretată de Bradley Cooper, a avut încasări cu 50% mai mici față de weekendul trecut, însă per total de la momentul lansării pelicula a strâns deja 248,9 milioane de dolari, ceea ce ar plasa-o pe un loc șase într-un clasament al încasărilor din bilete generate de filmele lansate în 2014. Are șanse reale să devină, astfel, filmul cu cele mai mari încasări și să depășească 'The Hunger Games: Mockingjay — Part 1'. Povestea ursulețului care călătorește la Londra în speranța că-și va găsi un cămin, 'Paddington', ocupă locul doi în topul încasărilor acestui weekend cu 8,5 milioane de dolari, cu 31% mai puțin față de săptămâna trecută, însă per total în cele trei săptămâni de la lansare a strâns peste 50,5 de milioane de dolari.

Una din premierele acestui weekend, 'Project Almanac' în regia lui Dean Israelite, a intrat direct pe locul trei în top cu încasări de 8,5 milioane de dolari, deloc încurajator pentru compania de producție Platinum Dunes a lui Michael Bay. Potrivit unor date furnizate de Paramount Pictures, compania de distribuție a peliculei, 55% dintre spectatori sunt bărbați și 63% dintre totalul spectatorilor au vârste sub 25 de ani.

Scris și regizat de Mike Binder, cu Kevin Costner în rolul principal, 'Black or White' — lupta unui tată caucazian pentru custodia fetiței lui afroamericane — este a doua premieră a acestui weekend cu încasări 6,46 milioane de dolari, ocupând locul patru în box office, însă mult mai puțin față de ultimul film lansat al lui Kevin Costner, 'Draft Day', care a avut la debut încasări de 9,8 milioane de dolari.

Kevin Costner interpretează rolul unui avocat a cărui soție afroamericană moare într-un accident de mașină și se luptă pentru custodia fetiței cu mama soției lui care susține că micuța Eloise trebuie crescută în spiritul comunității afroamericane. Filmul deschide multe dezbateri pe aceste teme sensibile pentru societatea americană, scrie portalul vulture.com. Difuzat în 1.823 cinematografe, 64% din spectatori au fost femei și 78% dintre cei care au văzut filmul au vârste de peste 25 de ani.

În a doua săptămână de la lansare, thrillerul 'The Boy Next Door', cu Jennifer Lopez în rolul principal, ocupă locul cinci în box office cu 6,09 milioane de dolari, cu 59,1% mai puțin față de weekendul trecut, însă per total acumulând 24,7 milioane de dolari.

Comedia 'The Wedding Ringer', cu 5,7 milioane de dolari încasări în acest weekend, ocupă locul șase în box office-ul nord-american, iar per total în trei săptămâni de la lansare a strâns 48,1 milioane de dolari.

'The Imitation Game' cu Benedict Cumberbatch în rolul matematicianului Alan Turing, având numeroase nominalizări la Oscar, ocupă locul șapte cu 5,1 milioane de dolari, în zece săptămâni de la lansare a strâns peste 67,9 milioane de dolari încasări.

Producția celor de la 20th Century Fox cu Liam Neeson în rolul principal, 'Taken 3', ocupă locul opt cu 3,6 milioane de dolari încasări și un total de 81,3 milioane de dolari în trei săptămâni de la lansare, depășind încă din prima săptămână de la lansare bugetul de producție de 48 de milioane de dolari.

Filmul de animație 'Strange Magic', al studiourilor Buena Vista, ocupă locul nouă cu încasări de 3,4 milioane de dolari, acumulând 9,8 milioane de dolari în două săptămâni de la lansare.

Thrillerul 'The Loft', în regia belgianului Erik van Looy, ocupă locul zece la debut cu încasări de 2,88 milioane de dolari.

Tot în acest weekend a avut loc proiecția, în format IMAX, în 205 săli de cinema a episodului special realizat pentru marele ecran al popularului serial tv "Game of Thrones", care a strâns 1,5 milioane de dolari încasări. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Guvernul elimină haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț…

2 Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat în plină iarnă și doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, tr…

3 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

4 Ăsta pute a Secu de îți mută nasul / Cine este Gheorghe Dimitrescu, personajul urmărit penal alături de Dragnea

5 15 medici şi asistente, condamnaţi după ce au eliberat 1.000 de adeverinţe false / Patroana clinicii, 8 ani şi 4…