TOP CINEMA Comedia 'Pitch Perfect 2' depășește la debut 'Mad Max:Fury Road' în boxoffice-ul nord-american

TOP CINEMA Comedia 'Pitch Perfect 2' depășește la debut 'Mad Max:Fury Road' în boxoffice-ul nord-american

Comedia 'Pitch Perfect 2', regizată de Elizabeth Banks, a depășit ca încasări, la debut în cinematografele nord-americane, mult așteptatul film de acțiune al regizorului George Miller, 'Mad Max: Fury Road', lansat în același weekend, scriu AFP și boxofficemojo.com. Continuarea comediei de succes din 2012 despre aventurile unui grup de femei care cântă într-un cor al unei universități americane a strâns, în weekendul recent încheiat, încasări de 70,3 milioane de dolari, potrivit estimărilor realizate de societatea Exhibitor Relations.

Este cel mai bun weekend din punct de vedere al încasărilor strânse în cinematografele din SUA și Canada pentru o comedie musical și un succes răsunător pentru Elizabeth Banks, în calitate de regizoare, scrie AFP.

Pe locul secund în topul încasărilor s-a clasat, cu 44,4 milioane de dolari, cel de-al patrulea film al regizorului George Miller din seria Mad Max, cu frumoasa Charlize Theron într-unul din rolurile principale ale filmului, a cărui premieră mondială a avut loc săptămâna trecută în cadrul festivalului de la Cannes.

Thrillerul SF de acțiune cu supereroi 'Avengers: Age of Ultron' ('Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron') ocupă locul trei cu 38,8 milioane de dolari, după ce timp de două săptămâni a dominat box office-ul nord-american. Per total, 'Avengers: Age of Ultron' a depășit un miliard de dolari încasări la nivel mondial și pentru moment este filmul cu cele mai mari încasări ale acestui an.

Comedia de acțiune 'Hot Pursuit', în regia lui Anne Fletcher, cu Reese Whiterspoon și Sofia Vergara în rolurile principale, a strâns 5,8 milioane de dolari, ocupând locul patru în topul încasărilor. 'Hot Pursuit' a înregistrat cea mai dramatică scădere a încasărilor între primele zece filme comparativ cu weekendul trecut, respectiv 58,5%, potrivit boxofficemojo.com.

'Fast & Furious 7', ultimul film în care apare regretatul actor Paul Walker, ocupă locul cinci în topul încasărilor în cinematografele nord-americane, cu 3,6 milioane de dolari, depășind 343 de milioane de dolari de la data lansării.

Comedia 'Paul Blart: Mall Cop 2', în regia lui Andy Fickman, despre isprăvile unui agent de securitate într-un centru comercial, avându-l în rolul principal pe cunoscutul actor de comedie Kevin James, ocupă locul șase în topul încasărilor cu 3,6 milioane de dolari, ajungând per total de la data lansării la peste 62 de milioane de dolari.

'The Age of Adaline', SF-ul în regia lui Lee Toland Krieger, cu Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, ocupă locul șapte în topul încasărilor cu 3,2 milioane de dolari, față de locul trei deținut săptămâna trecută.

Filmul de animație 'Home' ocupă locul opt cu încasări de 2,7 milioane de dolari, acumulând în total de la lansare 165,6 milioane de dolari.

'Ex Machina', filmul SF în regia lui Alex Garland, ocupă locul nouă cu 2,1 milioane de dolari încasări, acumulând în total 19,6 milioane de dolari în cele șase săptămâni de la lansare.

Drama romantică 'Far from the Madding Crowd', adaptare după un roman al scriitorului Thomas Hardy, în regia lui Thomas Vinterberg, ocupă locul zece cu 1,3 milioane de dolari, înregistrând cea mai spectaculoasă creștere în box office-ul weekendului recent încheiat, de 67,4%, potrivit boxofficemojo.com.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...