TOP CINEMA "Jurassic World" domină box office-ul nord-american cu încasări record în weekend

TOP CINEMA "Jurassic World" domină box office-ul nord-american cu încasări record în weekend

Filmul "Jurassic World" și dinozaurii săi terifianți au doborât recordul mondial al încasărilor unui film la o lansare de weekend, depășind pentru prima dată pragul de jumătate de miliard de dolari, relatează luni AFP.

Cu 511,8 milioane de dolari încasați deja în întreaga lune, mai ales cu cele peste 100 de milioane din China — potrivit cifrelor publicate duminică de Boxofficemojo.com — noul episod din această serie creată de Steven Spielberg doboară recordul înregistrat în 2011 de filmul 'Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2' care a avut la lansare încasări de 483 de milioane de dolari.

Acțiunea filmului "Jurassic World", co-produs de Steven Spielberg, care a realizat primele două filme din serie în 1993 și 1997, se petrece din nou în insula-parc de atracții cu dinozauri. Pentru a spori atracția, cercetătorii creează în laborator un nou hibrid de proporții colosale. Ucigaș și viclean, 'Indominus Rex' reușește să scape din laborator și să semene teroarea în insulă.

Amatorii de brontozauri nu vor fi dezamăgiți: animațiile sunt extrem de reușite cu prădători zburători, monștri marini, mașini de ucis galopante și chiar holograme. Pe site-ul rottentomatoes.com, filmul a primit critici pozitive în proporție de 70% din partea criticilor de cinema — care îi laudă caracterul de "divertisment eficient".

Pe locul doi în top 10 al încasărilor nord-americane se clasează comedia "Spy" a studiourilor 20th Century Fox care urmărește aventurile lui Susan Cooper (McCarthy), un agent secret aflat la prima sa misiune în care trebuie să oprească un traficant de arme care încearcă să vândă o armă nucleară. Filmul în care joacă sclipitoarea Melissa McCarthy a fost însă zdrobit de dinozauri, obținând doar 16 milioane de dolari în acest weekend (57 de milioane în două săptămâni).

Superproducția "San Andreas" despre o serie de seisme produse pe falia San Andreas care distrug California și în care joacă Dwayne "The Rock" Johnson în rolul unui pilot de elicopter specializat în misiuni de salvare care își caută fiica printre ruinele orașului, rămâne în top 10 cu încasări asemănătoare celor obținute de "Spy" — 11 milioane de dolari (119 în trei săptămâni).

Comedia muzicală 'Pitch perfect 2', despre un grup de tinere care încearcă să cucerească titlul mondial la un concurs de accapella rămâne primele locuri ale clasamentului cu încasări de 6 milioane de dolari, la cinci săptămâni de la lansare pe ecrane.

Următoarele filme aflate în top 10 cinema din punct de vedere al încasărilor în weekend sunt:

6: "Entourage", adaptare pentru marele ecran al serialul tv de succes cu acțiunea plasată în cercurile de la Hollywood (4,3 milioane de dolari).

7: "Mad Max: Fury road", saga post-apocaliptică revenită pe marile ecrane după trei decenii de absență (4,1 milioane de dolari).

8: "Avengers: Age of Ultron", un blockbuster care continuă filmul Avengers din 2012 și care se clasează în partea a doua clasamentului rămâne cu 3,6 milioane de dolari la șapte săptămâni după lansarea în cinematografe.

9: "Tomorrowland", un film science-fiction al studiourilor Disney cu George Clooney în rolul principal care a avut încasări în weekend de 3,4 de milioane.

10: "Love & Mercy" , adevărata poveste a solistului Brian Wilson din grupul Beach Boys, cu John Cusack în rolul principal, și care a avut încasări de 1,7 milioane de dolari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?