TOPUL celor mai bune 10 videoclipuri ale anului 2015 - VIDEO

TOPUL celor mai bune 10 videoclipuri ale anului 2015 - VIDEO

Revista Rolling Stone a întocmit topul celor mai bune 10 videoclipuri ale anului 2015, iar producţiile alese de editori fac referire la cele mai importante chestiuni ale societăţii şi la problemele cotidiene ale oamenilor.

Rolling Stone: Cele mai bune 10 videoclipuri ale anului 2015 - VIDEO (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Pe locul al zecelea în top se află Stromae, cu videoclipul piesei "Quand C'est?", inclusă pe albumul "Racine Carrée". Deşi s-a lansat în 2013, doi ani mai târziu, artistul belgian a ajuns să fie difuzat în Statele Unite ale Americii. Şapte piese de pe album au beneficiat de videoclipuri, iar "Quand C'est?", regizat de Xavier Reyé, nu este cel mai recent, dar este cel care arată cel mai bine talentul de a comunica dramatismul artistului, notează publicaţia americană.

Trupa K-pop Red Velvet ocupă locul al nouălea în top, cu "Dumb Dumb", piesă ce face parte de pe albumul de debut al grupului coreean, "The Red", apărut în septembrie 2015. Videoclipul, regizat de Beomjin J, iese în evidenţă prin "estetica distinctă", după cum notează Rolling Stone.

Videoclipul piesei "Empty Threat", regizat de Austin Peters pentru grupul scoţian Chvrches se află pe locul al optulea în clasament. El prezintă călătoria unui grup de adolescenţi adepţi ai stilului goth spre un parc de distracţii din Florida. Regizorul se axează pe sentimentul de apropiere, de înrudire, făcând referire mai puţin la ce însemnă a fi în afara normelor şi mai mult la găsirea unui sprijin.

Locul al şaptelea în topul întocmit de revista americană Rolling Stone este ocupat de videoclipul piesei "Sorry", interpretată de Justin Bieber. Regizat de Parris Goebel şi filmat într-un decor simplu, alb, acesta este "oficial" un videoclip dance.

Kendrick Lamar şi "Alright" se află pe locul al şaselea. Deşi specializat în videoclipuri glossy, cum ar fi "Anaconda", pentru Nicki Minaj, şi "No New Friends", pentru DJ Khaled, regizorul Colin Tilley schimbă registrul, înfăţişându-l pe Lamar, într-o poveste ilustrată alb-negru, ce durează aproximativ 7 minute, drept un supererou.

Will Butler, membrul trupei Arcade Fire, şi videoclipul single-ului "Anna" ocupă locul al cincilea. Protagonistă este actriţa Emma Stone, care dansează după o coregrafie realizată de Ryan Heffington. De asemenea, videoclipul este - în opinia publicaţiei - amuzant şi lipsit de inhibiţii.

Locul al patrulea în top este ocupat de videoclipul animat realizat de Nicos Livesey pentru piesa "Glore" a grupului garage punk Radkey. Videoclipul impresionează prin tehnica folosită. Înfiinţată în 2010, trupa formată din fraţii Radke a debutat anul acesta cu albumul "Dark Black Makeup".

În top trei cele mai bune videoclipuri ale anului 2015 se află, pe locul al treilea, "Hotline Bling", regizat de Director X pentru rapperul Drake, care combină un decor structurat perfect cu mişcările de dans ale artistului.

Pe locul al doilea în clasamentul Rolling Stone se află videoclipul piesei "Norf Norf", de Vince Staples, pe care acesta l-a realizat împreună cu Spike Jordan. Filmat alb-negru, videoclipul doreşte să arate cât de normale au devenit agresivitatea, intimidarea şi hărţuirea pentru oamenii care sunt nevoiţi să le îndure zilnic.

Videoclipul piesei "WTF (Where They From)" a interpretei rap Missy Elliott ocupă primul loc în clasament. Acesta dovedeşte că Elliott este în continuare o îndrăzneaţă inovatoare, aşa cum a demonstrat în urmă cu aproximativ 20 de ani, odată cu videoclipul de debut, "The Rain". Videoclipul este regizat de David Meyers şi o duce pe artistă în afara spaţiilor suprarealiste cu care şi-a obişnuit publicul. Deşi dansează şi cântă pe străzi, ea pare un vizitator din viitor, datorită costumului realizat din fragmente de sticlă spartă. Totuşi, arată creativitate, mai notează publicaţia.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

3 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții