Transilvania, prima regiune de vizitat în 2016 recomandată de ghidul Lonely Planet

Transilvania, prima regiune de vizitat în 2016 recomandată de ghidul Lonely Planet

Transilvania se află pe primul loc în clasamentul locurilor recomandate pentru a fi vizitate în 2016 de celebrul ghid de călătorii Lonely Planet, ce va fi pus în vânzare la 29 octombrie. De 11 ani, ghidul de călătorii propune trei clasamente: Top 10 țări, Top 10 orașe și Top 10 regiuni, realizate de un grup de experți ai Lonely Planet (autori, editori și bloggeri), care iau în considerare criterii precum proiectele turistice, mediul, raportul calitate/preț, scriu lefigaro.fr și metrotime.be.

Apele limpezi de un bleu deosebit și plajele exotice par a nu mai fi la modă, ci tendința este descoperirea Europei. În pădurile Transilvaniei se găsesc încă lupi și urși în libertate, iar regiunea nu poate fi separată de vânătorii de vampiri (Brașov și Bran). Ca destinație pentru viața de noapte este recomandat orașul Cluj-Napoca. "Regiunea înregistrează o adevărată renaștere", afirmă Lonely Planet. De altfel, Uber, aplicația mobilă de transport, și-a deschis o filială la București.

În Top 10 regiuni, Transilvania este urmată, în ordine, de vestul Islandei, valea Vinales din Cuba, podgoriile din Friuli (Italia), insula Waiheke din Noua-Zeelandă, regiunea Auvergne din Franța, Hawaii (Statele Unite), Bavaria (Germania), Costa Verde (Brazilia) și insula Sfânta Elena din Atlanticul de Sud. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu