Trei membri ai echipajului ISS vor reveni pe Terra la 11 iunie

Trei membri ai echipajului ISS vor reveni pe Terra la 11 iunie

Trei membri ai echipajului Stației Spațiale Internaționale (ISS), obligați să își prelungească șederea în spațiu ca urmare a pierderii navetei Progress, vor reveni pe Terra la 11 iunie, a informat vineri Agenția spațială rusă (Roskosmos), citată de AFP. "Expediția 42/43 se va întoarce de pe ISS pe Terra la 11 iunie", a declarat președintele Roskosmos, Igor Komarov. Rusia va trimite pe ISS o rachetă cu echipamente și materiale de aprovizionare la începutul lunii iulie, a precizat el. La sfârșitul lui iulie, o nouă echipă de astronauți va decola de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan pentru a se instala pe ISS.

Cei trei astronauți — rusul Anton Ciaplerov, americanul Terry Virts și italianca Samantha Cristoforetti — urmau să revină pe Terra la 12 mai, dar au fost obligați să își prelungească sejurul ca urmare a accidentului suferit de naveta cargo Progress, care s-a dezintegrat în atmosferă la 8 mai, după ce operatorii ruși au pierdut-o de sub control.

Pierderea navetei cargo fără echipaj Progress M-27M, care a costat aproape jumătate de miliard de euro, a fost o lovitură grea pentru sectorul spațial rus, un domeniu strategic aflat deja în colimatorul puterii după mai multe eșecuri suferite. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD