Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Turism: Tren de lux pe ruta Budapesta-Teheran

Un tren de lux cu turiști occidentali a ajuns luni la Teheran, după călătoria inaugurală de 12 zile prin Europa de Est și Turcia, în cadrul unui program de dezvoltare a turismului promovat de guvernul iranian.

Cei 70 de turiști, în majoritate britanici și australieni, au plătit între 10.000 și 23.000 de euro pentru a participa la această primă traversare de la vest la est, numită 'Bijuteriile Persiei', și a beneficia de un serviciu cinci stele, care cuprinde băuturi alcoolice gratuite, în afară de Iran, unde consumul lor este interzis, relatează AFP. 

Alte opt călătorii, patru cu plecare de la Budapesta și patru, de la Teheran, sunt prevăzute pentru 2015, potrivit organizatorilor, filială a căilor ferate maghiare asociată cu o agenție de turism iraniană. Trenul a făcut numeroase opriri la trecerea prin Ungaria, România, Bulgaria și Turcia, iar pasagerii au descoperit orașe din Iran, ca Yazd, situl istoric Persepolis — capitală a Imperiului persan din Antichitate, fondat în anul 550 î.e.n., la 70 km de Shiraz — și Ispahan, capitala turistică a țării. 

De la alegerea președintelui moderat Hassan Rohani în iunie 2013 și datorită politicii sale de deschidere spre Occident, numărul turiștilor străini, îndeosebi occidentali și asiatici, a crescut puternic, cifrându-se în acest an la 4,5 milioane de persoane, potrivit autorităților iraniene. Guvernul dorește să dezvolte turismul cultural, destinat străinilor cu mare putere de cumpărare, intenționând să atragă 20 de milioane de vizitatori în jurul anului 2025.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

3 CUTREMUR în MAI! Șeful DGA, acuzații PENALE la adresa ministresei din Teleorman: „Carmen Dan a mințit. Eu și f…

4 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

5 De ce ni se ascund aceste lucruri?

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară