TVR va scoate la concurs toate posturile de directori numiţi interimar de Stelian Tănase

TVR va scoate la concurs toate posturile de directori numiţi interimar de Stelian Tănase

Televiziunea Română va scoate la concurs toate posturile de directori care sunt în prezent ocupate interimar de persoane numite de fostul preşedinte-director general al SRTv, Stelian Tănase, printre aceste funcţii numărându-se şi şefia Ştirilor TVR, deţinută de Raluca Stroe Brumariu.

TVR va scoate la concurs toate posturile de directori numiţi interimar de Stelian Tănase (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Un anunţ în acest sens a fost făcut, miercuri, de Irina Radu, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), au declarat pentru MEDIAFAX mai multe surse din televiziunea publică.

Odată cu finalizarea acestor concursuri interne organizate în TVR vor fi desemnaţi "directori plini" pentru toate posturile de conducere din televiziunea publică care sunt în prezent ocupate interimar.

Astfel, printre posturile de directori vizate să fie scoase la concurs se numără cel de la Direcţia Ştiri (unde în prezent Raluca Stroe Brumariu este coordonator interimar cu atribuţii de director), cel de la Departamentul Economic (ocupat interimar de Camelia Pătru), cel de la Departamentul Juridic (ocupat interimar de Marin Drumcea), cel de la TVR 2 (ocupat interimar de Ioana Popescu) şi cel de la TVR 3 (ocupat interimar de Mircea Neacşa).

În acest moment, nu a fost stabilit un calendar pentru organizarea concursului.

Cel mai recent concurs pentru completarea echipei de manageri din Societatea Română de Televiziune a fost organizat în anul 2013, pe vremea când preşedinte-director general al TVR era Claudiu Săftoiu.

Pe de altă parte, nu este încă foarte clar dacă de acest concurs va fi vizată şi funcţia de producător general al TVR, care este ocupată de Titi Dincă, acesta fiind numit în acest post în locul lui Cristian Zgabercea, în luna mai, printr-o decizie a lui Stelian Tănase.

O altă funcţie în discuţie ar putea fi cea de director al TVR Internaţional, ocupată de Cristina Leorenţ, care a fost numită în acest post de Stelian Tănase, în anul 2014.

De asemenea, o altă funcţie de conducere în TVR este cea de director al Direcţiei Programe, care a fost ocupată însă printr-un concurs în anul 2013 de Irina Radu, aceasta fiind în prezent şi directorul general interimar al Televiziunii Române.

Fostul Consiliu de Administraţie al SRTv, care a fost condus de preşedintele-director general Stelian Tănase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odată cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul 2014.

În aceeaşi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu în funcţia de director general interimar al TVR.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

5 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?