Twitter va elimina imaginile cu persoane decedate, la solicitarea familiilor acestora

Twitter va elimina imaginile cu persoane decedate, la solicitarea familiilor acestora

Platforma de microblogging Twitter a anunţat că va elimina imaginile şi înregistrările video care prezintă persoane decedate, la solicitarea membrilor familiei acestora, informează Reuters.

Twitter va elimina imaginile cu persoane decedate, la solicitarea familiilor acestora (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Pentru a respecta dorinţele celor dragi, Twitter va elimina ansamblul de imagini cu persoane decedate în anumite circumstanţe", a anunţat Nu Wexler, purtătorul de cuvânt al Twitter, marţi, prin intermediul unei postări pe platforma de socializare.

Rudele apropiate şi alte persoane autorizate pot solicita ştergerea imaginilor şi înregistrărilor video cu decedaţi. Sunt vizate atât imaginile care prezintă momentul rănirii grave care a provocat moartea, cât şi cele surprinse după deces.

Totuşi, reprezentanţii Twitter au precizat că nu vor putea onora toate solicitările primite în acest sens şi vor ţine cont de diverşi factori care ţin de interesul public, mai ales în cazurile care vizează eliminarea unor relatări făcute de media.

Pe de altă parte, reţeaua de socializare Facebook permite membrilor apropiaţi ai familiilor unor persoane decedate să închidă conturile acestora.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria