Un moldovean, printre cei cinci membri ai Legiunii străine morţi în avalanşa de la Valfréjus

Un moldovean, printre cei cinci membri ai Legiunii străine morţi în avalanşa de la Valfréjus

Cinci membri ai Legiunii străine franceze, inclusiv un cetăţean moldovean, au murit în urma avalanşei care a avut loc luni la Valfréjus, în Savoie, în timp ce participau la un exerciţiu de antrenament în Alpii francezi, potrivit blogului defense.blogs.lavoixdunord.fr.

Un moldovean, printre cei cinci membri ai Legiunii străine morţi în avalanşa de la Valfréjus (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Cei cinci legionari din Regimentul 2 Saint-Christol morţi (...) sunt caporalul Touré Lamarana, în vârstă de 33 de ani - născut în Madagascar şi naturalizat francez, legionarul clasa I Samuel Simi - în vârstă de 26 de ani, născut în Italia, şi legionarii Denis Halili - în vârstă de 21 de ani, născut în Albania, Gheorghe Palade - în vârstă de 21 de ani, născut în (Republica) Moldova şi Lal Bahadur Khapangi - în vârstă de 24 de ani, născut în Nepal", se arată pe blog.

"Comunicarea a luat timp, deoarece a fost necesară informarea familiilor, care trăiesc în ţări îndepărtate", precizează această sursă.

Alţi şase au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă, potrivit blogului.

Avalanşa a avut loc pe 18 ianuarie la Valfréjus, unde 51 de militari participau la un exerciţiu de antrenament pe schiuri.

O operaţiune de salvare a militarilor a fost lansată.

Legiunea străină este un serviciu din cadrul armatei franceze, la comanda căruia se află ofiţeri francezi, dar care recrutează soldaţi din ţări din întreaga lume.

Săptămâna trecută, doi adolescenţi care participau la o excursie şcolară şi un turist ucrainean au murit într-o altă avalanşă în Alpii francezi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD