Un câine cu o malformație a lăbuțelor fuge din nou datorită unei proteze realizate prin imprimare 3D

Un husky siberian, născut cu o malformație congenitală a labelor din față care nu îi permitea să meargă, se mișcă și fuge ca un câine normal datorită unei proteze realizate cu o imprimantă 3 D, scrie marți ziarul spaniol 'ABC'.

Având lăbuțele din față foarte deformate, Derby a fost abandonat încă de la naștere într-un adăpost din statul american Alabama. El se rănea atunci când încerca să se deplaseze și, prin urmare, era nevoit ca în majoritatea timpului să stea în interior, pe o cuvertură.

Norocul său a fost că o iubitoare de animale, Tara Anderson, care lucrează la firma '3D Systems', a fost extrem de înduioșată de soarta lui. 'De fiecare dată când citeam povestea lui sau când îi vedeam poza, plângeam', povestește ea într-o înregistrare video care a devenit virală pe internet.

Într-o primă fază, Tara Anderson a încercat să-l ajute pe Derby cu un fel de scaun cu rotile, dar rezultatul nu a fost prea mulțumitor. Ulterior, inspirată de activitatea ei profesională, a apelat la un ortoped și la doi specialiști în domeniul design-ului 3 D, care au realizat o proteză ce poate fi modificată cu ușurință și imprimată din nou.

Datorită lor, câinele se deplasează cu o totală libertate. Derby fuge fericit kilometri întregi însoțindu-i pe noii săi proprietari, Sherri și Dom Portanova, în timp de fac jogging.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

5 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri