Un câine cu o malformație a lăbuțelor fuge din nou datorită unei proteze realizate prin imprimare 3D

Un husky siberian, născut cu o malformație congenitală a labelor din față care nu îi permitea să meargă, se mișcă și fuge ca un câine normal datorită unei proteze realizate cu o imprimantă 3 D, scrie marți ziarul spaniol 'ABC'.

Având lăbuțele din față foarte deformate, Derby a fost abandonat încă de la naștere într-un adăpost din statul american Alabama. El se rănea atunci când încerca să se deplaseze și, prin urmare, era nevoit ca în majoritatea timpului să stea în interior, pe o cuvertură.

Norocul său a fost că o iubitoare de animale, Tara Anderson, care lucrează la firma '3D Systems', a fost extrem de înduioșată de soarta lui. 'De fiecare dată când citeam povestea lui sau când îi vedeam poza, plângeam', povestește ea într-o înregistrare video care a devenit virală pe internet.

Într-o primă fază, Tara Anderson a încercat să-l ajute pe Derby cu un fel de scaun cu rotile, dar rezultatul nu a fost prea mulțumitor. Ulterior, inspirată de activitatea ei profesională, a apelat la un ortoped și la doi specialiști în domeniul design-ului 3 D, care au realizat o proteză ce poate fi modificată cu ușurință și imprimată din nou.

Datorită lor, câinele se deplasează cu o totală libertate. Derby fuge fericit kilometri întregi însoțindu-i pe noii săi proprietari, Sherri și Dom Portanova, în timp de fac jogging.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Au 7 jeguri comuniste mai multă putere decât poporul român? Ce jocuri străine României fac acești nenorociți?

2 Sebastian Lăzăroiu / Dorneanu, omul lui Putin în România, tocmai a rescris Constituția României, fără referendu…

3 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

4 Amănunt important: Noul coronavirus este sensibil la temperaturile ridicate! / Rafila: Când se va încălzi, răspâ…

5 În brațele cui va exploda Lebăda Neagră?

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I