Un canal de televiziune panafrican, Africanews, a fost lansat ca site internet, în primă fază

Un canal de televiziune consacrat informațiilor din Africa, Africanews, a început să funcționeze luni, deocamdată, sub forma unui site internet în franceză și engleză, anunță AFP, precizând că noul mijloc de informare este o filială a Euronews.

Redacția formată din 85 de persoane de 15 naționalități diferite se află pentru moment în Pointe-Noire, în Republica Congo, și ar urma să aibă sediul permanent în Brazzaville.

Deși este 100 % filială a Euronews, canalul african va fi total independent din punct de vedere redacțional de postul din Lyon, iar materialele sale vor fi disponibile, 'în următoarele săptămâni', pe cele mai mari rețele de distribuție de televiziune, a declarat președintele celor două entități, Michael Peters.

Africanews are un portal (www.africanews.com) cu patru secțiuni — informații, economie, sport și cultură — și va include o aplicație numită 'Story Hunters', care invită beneficiarii africani să devină 'vânători de știri'.

Peste câteva săptămâni, vor fi lansate buletine de știri în swahili, existând intenția de a se furniza programe și în alte limbi africane.

Promotorii canalului vor ca acesta să fie difuzat contra cost și să atragă publicitate datorită dimensiunilor sale panafricane. 'Ne-am acordat cinci ani pentru a duce proiectul la echilibru, pornind, ca și în cazul Euronews, de la o bază cu costuri mici, a cărei putere să crească progresiv', a precizat Michael Peters.

AGERPRES www.agerpres.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

5 BREAKING Ponta își lansează azi candidatul la Primăria Capitalei: Fostul director al Spitalului Militar Centra…