Un canal de televiziune panafrican, Africanews, a fost lansat ca site internet, în primă fază

Un canal de televiziune panafrican, Africanews, a fost lansat ca site internet, în primă fază

Un canal de televiziune consacrat informațiilor din Africa, Africanews, a început să funcționeze luni, deocamdată, sub forma unui site internet în franceză și engleză, anunță AFP, precizând că noul mijloc de informare este o filială a Euronews.

Redacția formată din 85 de persoane de 15 naționalități diferite se află pentru moment în Pointe-Noire, în Republica Congo, și ar urma să aibă sediul permanent în Brazzaville.

Deși este 100 % filială a Euronews, canalul african va fi total independent din punct de vedere redacțional de postul din Lyon, iar materialele sale vor fi disponibile, 'în următoarele săptămâni', pe cele mai mari rețele de distribuție de televiziune, a declarat președintele celor două entități, Michael Peters.

Africanews are un portal ( www.africanews.com ) cu patru secțiuni — informații, economie, sport și cultură — și va include o aplicație numită 'Story Hunters', care invită beneficiarii africani să devină 'vânători de știri'.

Peste câteva săptămâni, vor fi lansate buletine de știri în swahili, existând intenția de a se furniza programe și în alte limbi africane.

Promotorii canalului vor ca acesta să fie difuzat contra cost și să atragă publicitate datorită dimensiunilor sale panafricane. 'Ne-am acordat cinci ani pentru a duce proiectul la echilibru, pornind, ca și în cazul Euronews, de la o bază cu costuri mici, a cărei putere să crească progresiv', a precizat Michael Peters.

AGERPRES  www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...