Un mesaj despre un robot ucigaș a inflamat twittosfera

Un mesaj despre un robot ucigaș a inflamat twittosfera

O jurnalistă de la publicația britanică Financial Times a devenit un fenomen în social media după ce a postat, la 1 iulie, un tweet despre un accident de muncă în care un bărbat a fost ucis de un robot în uzina Volkswagen din Germania.

Explicația acestei situații inedite a fost că jurnalista se numește Sarah O'Connor, nume aproape similar cu al personajului principal feminin Sarah Connor, care luptă contra roboților în filmul 'Terminator: Genesys' care fusese lansat cu numai câteva zile înainte, la 25 iunie. Mulți internauți au opinat că relatarea era, de fapt, un mod de a face publicitate pentru film.

Ca urmare a acestei coincidențe, mesajul ziaristei londoneze a fost distribuit cu viteza fulgerului și, în numai o oră, peste 30.000 de profiluri de pe Twitter au interacționat, 'bulgărele de zăpadă' crescând în continuare, după cum relatează presa din Marea Britanie.

Sarah Connor, ea însăși o luptătoare, este mama liderului rezistenței oamenilor contra Skynet, un sistem de supercomputere ce fusese construit pentru a înlocui factorul de decizie uman.

Din avalanșa de comentarii și reacții la postarea despre accident nu a lipsit ironia, dar, jurnalista a susținut că nu a văzut filmul din seria 'Terminator' și nici nu știa ce este Skynet. Totodată, a reamintit cu sobrietate că relatarea sa era despre un om care a murit în realitate. Aceste lămuriri nu i-au oprit însă pe fani să-i urmărească contul, atrași de numele tizei sale fictive. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!