Un mic oraș din Țara Galilor și-a ales un bufon, primul după 700 de ani

Un mic oraș din Țara Galilor și-a ales un bufon, primul după 700 de ani

Conwy, un mic orășel din nordul Țării Galilor, a numit duminică un bufon, primul după mai mult de 700 de ani, în cadrul unei ceremonii cu aspect medieval, transmite luni AFP. Russel Erwood, 34 de ani, a fost numit oficial Erwyd Nebunul în cadrul unei manifestări care a mai cuprins vânătoare cu șoimi și cavaleri în armuri în această localitate în care se află un castel din secolul al XIII-lea.

Rolul bufonului, ca și al predecesorilor săi, va fi să distreze locuitorii — 15.000, în prezent — în timpul a două spectacole pe zi, de câte trei ori pe săptămână, până în 29 august.

'Este o mare onoare pentru mine să primesc rolul de bufon al orașului', a declarat luni pentru AFP magicianul profesionist, care este și om de circ. În timpul serviciului va trebui să poarte o tichie cu urechi de măgar, piesă vestimentară tradițională a bufonilor din secolul al XIII-lea.

Ultimul bufon al orașului, înaintea lui Erwyd Nebunul, a fost Tom Nebunul, ales în timpul domniei regelui Eduard I al Angliei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda