Un mic oraș din Țara Galilor și-a ales un bufon, primul după 700 de ani

Un mic oraș din Țara Galilor și-a ales un bufon, primul după 700 de ani

Conwy, un mic orășel din nordul Țării Galilor, a numit duminică un bufon, primul după mai mult de 700 de ani, în cadrul unei ceremonii cu aspect medieval, transmite luni AFP. Russel Erwood, 34 de ani, a fost numit oficial Erwyd Nebunul în cadrul unei manifestări care a mai cuprins vânătoare cu șoimi și cavaleri în armuri în această localitate în care se află un castel din secolul al XIII-lea.

Rolul bufonului, ca și al predecesorilor săi, va fi să distreze locuitorii — 15.000, în prezent — în timpul a două spectacole pe zi, de câte trei ori pe săptămână, până în 29 august.

'Este o mare onoare pentru mine să primesc rolul de bufon al orașului', a declarat luni pentru AFP magicianul profesionist, care este și om de circ. În timpul serviciului va trebui să poarte o tichie cu urechi de măgar, piesă vestimentară tradițională a bufonilor din secolul al XIII-lea.

Ultimul bufon al orașului, înaintea lui Erwyd Nebunul, a fost Tom Nebunul, ales în timpul domniei regelui Eduard I al Angliei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați