Un mic oraș din Țara Galilor și-a ales un bufon, primul după 700 de ani

Conwy, un mic orășel din nordul Țării Galilor, a numit duminică un bufon, primul după mai mult de 700 de ani, în cadrul unei ceremonii cu aspect medieval, transmite luni AFP. Russel Erwood, 34 de ani, a fost numit oficial Erwyd Nebunul în cadrul unei manifestări care a mai cuprins vânătoare cu șoimi și cavaleri în armuri în această localitate în care se află un castel din secolul al XIII-lea.

Rolul bufonului, ca și al predecesorilor săi, va fi să distreze locuitorii — 15.000, în prezent — în timpul a două spectacole pe zi, de câte trei ori pe săptămână, până în 29 august.

'Este o mare onoare pentru mine să primesc rolul de bufon al orașului', a declarat luni pentru AFP magicianul profesionist, care este și om de circ. În timpul serviciului va trebui să poarte o tichie cu urechi de măgar, piesă vestimentară tradițională a bufonilor din secolul al XIII-lea.

Ultimul bufon al orașului, înaintea lui Erwyd Nebunul, a fost Tom Nebunul, ales în timpul domniei regelui Eduard I al Angliei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Acest mesaj va produce un cutremur în România

3 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…