Un "nou Pompei" a fost descoperit în Marea Britanie

Un "nou Pompei" a fost descoperit în Marea Britanie

După descoperirea unor locuințe datând din Epoca Bronzului, arheologii cred că au dezgropat un Pompei britanic, aflat într-o stare excepțională de conservare, scrie miercuri directmatin.fr.

Oamenii de știință care fac săpături arheologice în Cambridgeshire (în estul Angliei) au descoperit case circulare din lemn, construite pe stâlpi în jurul anilor 1000 î.e.n. Din cauza unui incendiu, casele s-au prăbușit în apă, iar mâlul a asigurat păstrarea obiectelor în interiorul lor. Arheologii au găsit astfel boluri pline cu mâncare.

Au mai descoperit mărgele de sticlă, care par a fi fost parte a unui colier, foarte sofisticate pentru acea perioadă, precum și textile țesute din fibre vegetale, provenite îndeosebi din scoarță de lămâi.

"Este o excepțională capsulă a timpului, care ne oferă o schiță a vieții zilnice din Epoca Bronzului.

Situl are o importanță internațională, iar scoaterea lui la lumină va transforma ceea ce știm despre acea perioadă", a declarat pentru BBC Duncan Wilson, șeful echipei de arheologi. Aceștia cred că este vorba de cinci locuințe, dar nu sunt siguri. Operațiunile de dezgropare și poate un eventual transfer sunt importante, specialiștii temându-se că vestigiile nu vor putea fi păstrate în locul în care au fost descoperite în eventualitatea creșterii apelor din apropierea sitului, încheie directmatin.fr.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante