Un nud semnat de Modigliani s-a vândut pentru suma record de 170,4 de milioane de dolari

Un nud semnat de Modigliani s-a vândut pentru suma record de 170,4 de milioane de dolari

Tabloul lui Amedeo Modigliani "Nud culculat", considerat una dintre operele sale majore, a fost adjudecat luni seara pentru suma record de 170,4 de milioane de dolari, în cadrul unei licitații organizate de casa Christie's la New York, relatează AFP.

Tabloul a fost achiziționat în aplauzele mulțimii, după nouă minute de licitație febrilă între șapte cumpărători. Pânza a revenit într-un final unui ofertant chinez care a licitat prin telefon, a indicat casa de licitații, care estimase pictura la 100 de milioane de dolari.

" Nud culcat " devine astfel cel de-al doilea cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, după "Femeile din Alger (versiunea O)" de Pablo Picasso, adjudecat în luna mai pentru suma 179,4 milioane de dolari , tot în cadrul unei licitații organizate de Christie's la New York.

Pânza lui Modigliani, pictată între 1917 și 1918, înfățișează o brunetă goală și languroasă, așezată pe o canapea roșie și o pernă albastră, și face parte dintr-o serie de nuduri realizate de pictor la Paris.

La câteva minute după vânzarea acestei pânze, tabloul "Nurse", de artistul pop art american Roy Lichtenstein, a fost achiziționat pentru suma de 95,37 milioane de dolari, un record pentru acest artist, a cărei cea mai scumpă lucrare până în prezent, "Woman with Flowered Hat" (1963), fusese adjudecată în 2013 pentru suma de 56,12 milioane de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…