Un profesor saudit le-a explicat studenților că Pământul nu se rotește

Un profesor saudit le-a explicat studenților că Pământul nu se rotește

Un cleric saudit a fost ridiculizat pe social media după ce a pretins că Pamântul nu se rotește, ci Soarele orbitează în jurul Pământului, scrie The Telegraph.

Răspunzând duminică la întrebarile studenților de la o universitate din Emiratele Arabe Unite, Sheikh Bandar al-Khaibari a declarat audienței că Pământul este "staționar și nu se mișcă".

Pentru a-și dovedi punctul de vedere, Khaibari s-a lansat într-un efort complicat de a-și explica teoria folosind exemplul unui avion care zboară în China, scrie The Telegraph.


"Dacă plecăm de pe aeroportul Sharjah într-un zbor internațional spre China ... Pământul se rotește, nu-i așa ?", a întrebat el pe studenți. "Deci, în cazul în care avionul s-ar opri în aer, n-ar putea oare China să vină spre el ? Adevărat sau nu ?", a continuat profesorul saudit.

"În cazul în care Pământul se rotește în cealaltă direcție, avionul nu va fi capabil să ajungă în China, deoarece China se rotește de asemenea pe măsură ce și avionul se rotește".

Utilizatorii rețelelor sociale nu au fost atât de convinși de explicație, unii menționând că ironia istoriei face ca profesorul Khaibari să avanseze aceste idei chiar la aniversarea zilei de naștere a lui Galileo Galilei (1564 — 1642), supranumit "părintele științei moderne" care a susținut că Pământul se învârtește, în ciuda presiunilor făcute de Inchiziție de a se dezice de această teorie științifică într-o epocă istorică în care concepția oficială a bisericii era că Terra se află în centrul universului iar Soarele se învârtește în jurul său.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

3 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

4 Așa o fi?

5 Mai există DNA?