Un profesor saudit le-a explicat studenților că Pământul nu se rotește

Un cleric saudit a fost ridiculizat pe social media după ce a pretins că Pamântul nu se rotește, ci Soarele orbitează în jurul Pământului, scrie The Telegraph.

Răspunzând duminică la întrebarile studenților de la o universitate din Emiratele Arabe Unite, Sheikh Bandar al-Khaibari a declarat audienței că Pământul este "staționar și nu se mișcă".

Pentru a-și dovedi punctul de vedere, Khaibari s-a lansat într-un efort complicat de a-și explica teoria folosind exemplul unui avion care zboară în China, scrie The Telegraph.


"Dacă plecăm de pe aeroportul Sharjah într-un zbor internațional spre China ... Pământul se rotește, nu-i așa ?", a întrebat el pe studenți. "Deci, în cazul în care avionul s-ar opri în aer, n-ar putea oare China să vină spre el ? Adevărat sau nu ?", a continuat profesorul saudit.

"În cazul în care Pământul se rotește în cealaltă direcție, avionul nu va fi capabil să ajungă în China, deoarece China se rotește de asemenea pe măsură ce și avionul se rotește".

Utilizatorii rețelelor sociale nu au fost atât de convinși de explicație, unii menționând că ironia istoriei face ca profesorul Khaibari să avanseze aceste idei chiar la aniversarea zilei de naștere a lui Galileo Galilei (1564 — 1642), supranumit "părintele științei moderne" care a susținut că Pământul se învârtește, în ciuda presiunilor făcute de Inchiziție de a se dezice de această teorie științifică într-o epocă istorică în care concepția oficială a bisericii era că Terra se află în centrul universului iar Soarele se învârtește în jurul său.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia