Un rechin a sărit pe placa unui surfer în Australia

Un rechin a sărit pe placa unui surfer în Australia

Un surfer australian s-a temut pentru viața sa atunci când un rechin a sărit marți peste placa sa de surf, în largul mării, în dreptul orașului Sydney din Australia, notează agenția France Presse (AFP). Dean Norburn a explicat că el plecase la surfing împreună cu doi prieteni, în largul plajei Bondi Beach.

"Eram culcat în timp ce navigam, am încetinit și am vrut să mă așez pe placă iar apoi rechinul m-a atins și a aterizat pe placa mea", a spus Dean Norburn pentru AFP.

"A fost un șoc după cum vă puteți imagina. Și pe cât mai repede a venit, pe atât de repede a sărit în apă și a înotat în direcția unuia dintre prietenii mei, s-a dus sub placă și după aceea a plecat", a relatat Dean Norburn.

"A fost destul de ireal. A fost prima mea întâlnire cu un rechin și sper că va fi și ultima", a adăugat el.

Salvamarii de pe plaja Bondi Beach au confirmat incidentul, precizând că surferul nu a fost rănit. Unul dintre prietenii săi, care a văzut animalul de aproape doi metri lungime, crede că a fost un rechin arămiu (Carcharhinus brachyurus), au menționat aceștia.

"Echipele de salvare au vorbit cu doi oameni (...). Acesta va fi o partidă de surf memorabilă pentru amândoi", au spus cei doi surferi implicați în incident, pe pagina lor de Facebook.

Dean Norburn, care este un surfer experimentat, a spus că după incident a revenit pe plaja situată la șaizeci de metri cu cea mai mare viteză posibilă.

Dar întoarcerea spre plajă i s-a părut "o eternitate". "Lecțiile mele de înot mi-au revenit în memorie și am înotat până la plajă cât mai repede posibil. A fost o mare ușurare să revin pe uscat", a adăugat el.

Sydney este capitala statului New South Wales, care are 2.000 de kilometri de coastă maritimă. Autoritățile din acest stat au pus în aplicare recent o serie de măsuri pentru limitarea riscurilor de întâlniri cu rechini după ce în acest an au avut loc 13 de atacuri ale acestor animale asupra oamenilor, amintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi