Un rechin a sărit pe placa unui surfer în Australia

Un rechin a sărit pe placa unui surfer în Australia

Un surfer australian s-a temut pentru viața sa atunci când un rechin a sărit marți peste placa sa de surf, în largul mării, în dreptul orașului Sydney din Australia, notează agenția France Presse (AFP). Dean Norburn a explicat că el plecase la surfing împreună cu doi prieteni, în largul plajei Bondi Beach.

"Eram culcat în timp ce navigam, am încetinit și am vrut să mă așez pe placă iar apoi rechinul m-a atins și a aterizat pe placa mea", a spus Dean Norburn pentru AFP.

"A fost un șoc după cum vă puteți imagina. Și pe cât mai repede a venit, pe atât de repede a sărit în apă și a înotat în direcția unuia dintre prietenii mei, s-a dus sub placă și după aceea a plecat", a relatat Dean Norburn.

"A fost destul de ireal. A fost prima mea întâlnire cu un rechin și sper că va fi și ultima", a adăugat el.

Salvamarii de pe plaja Bondi Beach au confirmat incidentul, precizând că surferul nu a fost rănit. Unul dintre prietenii săi, care a văzut animalul de aproape doi metri lungime, crede că a fost un rechin arămiu (Carcharhinus brachyurus), au menționat aceștia.

"Echipele de salvare au vorbit cu doi oameni (...). Acesta va fi o partidă de surf memorabilă pentru amândoi", au spus cei doi surferi implicați în incident, pe pagina lor de Facebook.

Dean Norburn, care este un surfer experimentat, a spus că după incident a revenit pe plaja situată la șaizeci de metri cu cea mai mare viteză posibilă.

Dar întoarcerea spre plajă i s-a părut "o eternitate". "Lecțiile mele de înot mi-au revenit în memorie și am înotat până la plajă cât mai repede posibil. A fost o mare ușurare să revin pe uscat", a adăugat el.

Sydney este capitala statului New South Wales, care are 2.000 de kilometri de coastă maritimă. Autoritățile din acest stat au pus în aplicare recent o serie de măsuri pentru limitarea riscurilor de întâlniri cu rechini după ce în acest an au avut loc 13 de atacuri ale acestor animale asupra oamenilor, amintește AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani