Un șeic din Qatar este cumpărătorul tabloului 'Les femmes d'Alger' al lui Picasso

Un șeic din Qatar este cumpărătorul tabloului 'Les femmes d'Alger' al lui Picasso

Un șeic din Qatar este cel care a plătit 179,36 de milioane de dolari pentru pânza 'Les femmes d'Alger', semnată de celebrul Pablo Picasso, care a devenit astfel cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, potrivit ziarului New York Post, citat de EFE. 

*O pânză de Picasso a fost adjudecată cu prețul record de 179,3 milioane de dolari

Șeicul Hamad bin Yasem bin Yaber Al Zani, fost prim-ministru al Qatarului în perioada 2007-2013, a fost identificat de cotidianul american ca fiind cumpărătorul pânzei pictorului spaniol în cadrul licitației organizate de casa Christie's la 11 mai la New York.

În cadrul licitației, cumpărătorul anonim a licitat prin telefon cu ajutorul directorului Departamentului de artă contemporană al casei Christie's, Brett Gorvy, precizează cotidianul american.

"Cel mai probabil tabloul nu va ajunge vreodată să fie expus într-un spațiu deschis publicului din Qatar, pentru că înfățișează o femeie nud, chiar dacă este o operă cubistă", potrivit surselor consultate de New York Post.

'Les femmes d'Alger (Version 'O')' a depășit recordul anterior deținut de tabloul "Three Studies of Lucien Freud", pictat de Francis Bacon, pentru care șeica Mayasa bin Hamad al Zani, sora emirului Qatarului, a plătit, în 2013, suma de 142,4 de milioane de dolari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea

5 Așa o fi?