Un șeic din Qatar este cumpărătorul tabloului 'Les femmes d'Alger' al lui Picasso

Un șeic din Qatar este cumpărătorul tabloului 'Les femmes d'Alger' al lui Picasso

Un șeic din Qatar este cel care a plătit 179,36 de milioane de dolari pentru pânza 'Les femmes d'Alger', semnată de celebrul Pablo Picasso, care a devenit astfel cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație, potrivit ziarului New York Post, citat de EFE. 

*O pânză de Picasso a fost adjudecată cu prețul record de 179,3 milioane de dolari

Șeicul Hamad bin Yasem bin Yaber Al Zani, fost prim-ministru al Qatarului în perioada 2007-2013, a fost identificat de cotidianul american ca fiind cumpărătorul pânzei pictorului spaniol în cadrul licitației organizate de casa Christie's la 11 mai la New York.

În cadrul licitației, cumpărătorul anonim a licitat prin telefon cu ajutorul directorului Departamentului de artă contemporană al casei Christie's, Brett Gorvy, precizează cotidianul american.

"Cel mai probabil tabloul nu va ajunge vreodată să fie expus într-un spațiu deschis publicului din Qatar, pentru că înfățișează o femeie nud, chiar dacă este o operă cubistă", potrivit surselor consultate de New York Post.

'Les femmes d'Alger (Version 'O')' a depășit recordul anterior deținut de tabloul "Three Studies of Lucien Freud", pictat de Francis Bacon, pentru care șeica Mayasa bin Hamad al Zani, sora emirului Qatarului, a plătit, în 2013, suma de 142,4 de milioane de dolari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…