Un tablou de Gauguin, vândut cu 300 de milioane de dolari, cea mai scumpă operă de artă din istorie

Un tablou de Gauguin, vândut cu 300 de milioane de dolari, cea mai scumpă operă de artă din istorie

Un tablou semnat de Paul Gauguin a fost achiziționat cu 300 de milioane de dolari, ceea ce îl transformă în cea mai scumpă operă de artă din istorie, a anunțat ziarul 'The New York Times', precizând că pânza a fost cumpărată de Autoritatea pentru Muzee din Qatar de la colecționarul elvețian Rudolf Stechelin.

Până în prezent, acest record a aparținut tabloului 'Jucătorii de cărți' al lui Paul Cezanne, vândut în 2011, pentru suma de 250 de milioane de dolari, aceleiași instituții din micul emirat. 

Intitulat 'Nafea Faa Ipoipo' ('Când te căsătorești'), tabloul în care apar două tinere tahitiene, a fost realizat de Gauguin în 1982 și va putea fi admirat într-o mare expoziție consacrată pictorului francez care se inaugurează sâmbătă în orașul elvețian Basel, scrie ziarul spaniol 'ABC'.

Din 18 martie, prețioasa pânză va fi expusă la Madrid, la muzeele Prado și Reina Sofia, iar apoi, din 14 septembrie, va fi preluată de noii săi proprietari din Orientul Mijlociu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...