Un tablou de Van Gogh a fost vândut cu 66 milioane de dolari la New York

Un tablou de Van Gogh a fost vândut cu 66 milioane de dolari la New York

Lucrarea lui Van Gogh 'L'allée des Alyscamps' a fost vândută marți cu 66 de milioane de dolari la o licitație a casei Sotheby's din New York, aceasta fiind cea mai mare sumă obținută din anul 1998 pentru un tablou realizat de un maestru, a indicat casa de licitații citată de AFP. Valoarea tabloului fusese inițial estimată la peste 40 de milioane de dolari. În cele din urmă, lucrarea a fost achiziționată pentru 66 milioane de dolari de un colecționar din Asia, după o luptă acerbă între cinci ofertanți.

Totuși, recordul de vânzare pentru o lucrare de Van Gogh este încă deținut de 'Portrait du Dr Gachet' (1890), care a fost adjudecată cu 82,5 milioane dolari la o vânzare a casei de licitații Christie's, la New York, în anul 1990.

În cadrul aceleiași licitații de marți, o pictură din seria 'Nymphéas' a pictorului francez Claude Monet a fost vândută cu 54 milioane dolari, după ce inițial fusese estimată între 30 și 45 de milioane de dolari.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…