Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Un tânăr de 15 ani a găsit o greșeală în ecuația ce definește numărul de aur la o expoziție din Boston

O greșeală de matematică de la o expoziție din Boston, USA, a fost trecută cu vederea vreme îndelungată până când, de curând, un tânăr de 15 ani a observat-o și semnalat-o responsabililor muzeului, conform yakimaherald.com.

Joseph Rosenfeld vizita Muzeul de Știință din Boston împreună cu familia sa când a remarcat, în cadrul secțiunii dedicate disciplinei matematice, că ecuația care calculează numărul de aur este scrisă greșit. După ce a observat că ecuația conținea semnele de minus în locul celor de plus, tânărul a lăsat un mesaj de notificare în acest sens la biroul oficialilor de muzeu, care i-au răspuns ulterior printr-o scrisoare că ecuația va fi corectată.

Alana Parks, responsabilă pentru conținutul expozițiilor muzeului a declarat pentru un ziar local că expoziția intitulată ”Matematică” este veche de aproape 35 de ani și că greșeala nu a fost sesizată până acum.

"La început nu eram sigur și mă gândeam că poate mă înșel, dar apoi am fost foarte încântat”, declară tânărul care plănuiește ca în viitor să studieze la Institutul de Tehnologie din Massachusetts.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISELE surprinzătoarei numiri a lui Geoană ca numărul 2 din NATO

2 Ce legătură are scandalul uriaș de la CCR pe codurile penale cu ieșirea PSD de la guvernare

3 Așa e!

4 Te cutremuri când citești așa ceva! SS poate face asta oricui! Ăsta este procuror general într-o țară UE?

5 DEMENȚĂ O deputată PSD vrea să repună pe tapet legea care obligă copiii să plătească pensie de întreținere păr…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere