Un taur refuză să alerge în cursa San Fermin din Pamplona, eveniment inedit în ultimii 80 de ani

Un taur refuză să alerge în cursa San Fermin din Pamplona, eveniment inedit în ultimii 80 de ani

Cursele cu tauri organizate pe străzile orașului spaniol Pamplona cu ocazia sărbătorii de San Fermin au înregistrat sâmbătă un eveniment cu totul special în ultimii 80 de ani: unul dintre masivele animale nu a vrut să fugă și s-a întors la adăpostul său după ce parcursese numai câțiva metri de la linia de stat.

Protagonistul acestei întâmplări, despre care scriu ziarele din Peninsula Iberică, se numește 'Curioso I' ('Curiosul I'), cântărește 535 de kilograme. El a eclipsat în atenția publicului cele patru 'corneadas', împunsături cu coarnele provocate de tauri unora dintre sutele de alergători îmbrăcați, conform tradiției, în alb și purtând o eșarfă roșie.

Autoritățile au declarat închisă cea de-a cincea cursă — cu cea mai mare participare din acest an — deși unul dintre tauri, numitul 'Curioso', nu a ajuns, așa cum trebuia, în 'plaza de toros', arena unde au loc coridele.

Primarul orașului Pamplona, capitala comunității autonome Navarra, din nordul Spaniei, a declarat că evenimente de genul celui de sâmbătă nu au mai avut loc de multe decenii. Joseba Asiron, care este istoric, a menționat că 'ultimul caz asemănător despre care se știe s-a petrecut la începutul anilor 1920, când, după ce un taur a refuzat să efectueze cursa până la capăt, a fost adus un câine ciobănesc pentru a-l direcționa' către punctul final. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat