Universitatea Princeton a primit o donație de cărți rare, estimată la 300 milioane de dolari

Universitatea Princeton a primit o donație de cărți rare, estimată la 300 milioane de dolari

Universitatea americană Princeton a anunțat marți că a primit o donație excepțională constând în cărți și manuscrise, printre care se află o biblie tipărită de Johannes Gutenberg și un exemplar original al Declarației de Independență a Statelor Unite, având o valoare estimată la 300 de milioane de dolari, scrie AFP.

Această donație de 2.500 de cărți, cea mai importantă din istoria acestei cunoscute universități din New Jersey, a fost făcută de filantropul și colecționarul William Scheide, fost elev absolvent al universității în 1936, care a murit în noiembrie anul trecut la vârsta de 100 de ani.

Colecția include primele șase exemplare ale Bibliei tipărite, printre care unul semnat de Johannes Gutenberg în 1455, caiete de partituri originale ale lui Beethoven din anii 1815-1816 și primele patru opere ale lui Shakespeare.

Este cea mai minunată colecție a bibliotecii noastre, a declarat președintele universității Christopher Eisgruber, care și-a exprimat recunoștința față de donatorul colecției, Bill Scheide. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare