UPDATE Capsula Dragon: Recuperarea primei trepte a rachetei Falcon 9 a eșuat, potrivit SpaceX

UPDATE Capsula Dragon: Recuperarea primei trepte a rachetei Falcon 9 a eșuat, potrivit SpaceX

Recuperarea primei trepte a rachetei sale Falcon 9, care a trimis capsula Dragon spre Stația Spațială Internațională (ISS) a eșuat, aceasta neputând să apunteze pe o platformă din Oceanul Atlantic cum era prevăzut, a anunțat Elon Musk, directorul general al companiei SpaceX, citat de AFP.

"Racheta nu a putut în final să apunteze pe platformă și a căzut în apă", a declarat el, comentând eșecul acestei misiuni care ar fi fost o premieră în istoria spațială. "Nu a fost o ratare majoră de data aceasta. Ceea ce arată șanse mai bune pe viitor", a conchis înaltul responsabil al Space X.

Această încercare este prima dintr-o serie de teste care vizează reutilizarea primei trepte a rachetelor Falcon 9.

SpaceX speră ca într-o zi aceste trepte să poată reveni pe Pământ într-un loc de aterizare aflat în apropierea celui de lansare, precum și recuperarea și refolosirea celei de-a doua trepte a rachetei în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...