UPDATE Capsula Dragon: Recuperarea primei trepte a rachetei Falcon 9 a eșuat, potrivit SpaceX

UPDATE Capsula Dragon: Recuperarea primei trepte a rachetei Falcon 9 a eșuat, potrivit SpaceX

Recuperarea primei trepte a rachetei sale Falcon 9, care a trimis capsula Dragon spre Stația Spațială Internațională (ISS) a eșuat, aceasta neputând să apunteze pe o platformă din Oceanul Atlantic cum era prevăzut, a anunțat Elon Musk, directorul general al companiei SpaceX, citat de AFP.

"Racheta nu a putut în final să apunteze pe platformă și a căzut în apă", a declarat el, comentând eșecul acestei misiuni care ar fi fost o premieră în istoria spațială. "Nu a fost o ratare majoră de data aceasta. Ceea ce arată șanse mai bune pe viitor", a conchis înaltul responsabil al Space X.

Această încercare este prima dintr-o serie de teste care vizează reutilizarea primei trepte a rachetelor Falcon 9.

SpaceX speră ca într-o zi aceste trepte să poată reveni pe Pământ într-un loc de aterizare aflat în apropierea celui de lansare, precum și recuperarea și refolosirea celei de-a doua trepte a rachetei în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”