Urși panda tratați regește pentru a suporta mai ușor canicula din sud-vestul Chinei

Urși panda tratați regește pentru a suporta mai ușor canicula din sud-vestul Chinei

Urșii panda dintr-un centru pentru reproducerea acestor animale din Chengdu, în sud-vestul Chinei, sunt ajutați să reziste temperaturilor ridicate din această parte a anului cu gheață la discreție, mai multe dușuri pe zi și chiar cu instalații de aer condiționat, conform unui material publicat de Xinhua.

Simpaticele animale nu se simt bine la temperaturi ce depășesc 26 de grade Celsius, putând suferi niște complicații care le pot pune viața în pericol atunci când temperatura depășește 28 de grade Celsius, conform lui Mao Min, îngrijitoare la Centrul de reproducere pentru panda de la Chengdu.

Începând de la sfârșitul săptămânii trecute temperaturile din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, au depășit 35 de grade Celsius, iar marți mercurul termometrelor arăta 37 de grade Celsius, meteorologii anunțând cod portocaliu de caniculă.

"Urșii panda din centru sunt lăsați afară între orele 08:00 și 11:00 dimineața, după care revin în adăposturile dotate cu aer condiționat", conform lui Mao. Ea i-a invitat pe turiști să viziteze centrul mai ales dimineața pentru a-i vedea pe urși în afara adăposturilor, în timp ce se joacă cu blocuri de gheață, menite să-i ajute să-și scadă temperatura corpului.

Urșii panda uriași sunt o specie amenințată cu dispariția. În prezent, în mediul natural (în special în zonele de munte din provinciile Sichuan și Shaanxi din China) trăiesc aproximativ 1.600 de exemplare, în timp ce peste 300 de exemplare trăiesc în captivitate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …