Veniturile cazinourilor din Macao au înregistrat un declin record în februarie

Veniturile cazinourilor din Macao au înregistrat un declin record în februarie

Veniturile obținute de Macao de pe urma jocurilor de noroc au înregistrat luna trecută un declin record, în urma campaniei derulate de Beijing ce vizează ținerea sub control a cheltuielilor ostentative și lupta împotriva corupției, transmite BBC.

Macao, fostă colonie portugheză, este cel mai mare centru al jocurilor de noroc, veniturile anuale fiind de aproape șapte ori mai mari decât cele obținute de Las Vegas.

În februarie, veniturile obținute de pe urma jocurilor de noroc au scăzut cu 48,6%, comparativ cu perioada similară din 2014, au anunțat marți autoritățile din Macao. Jucătorii profesioniști au cheltuit luna trecută 19,5 miliarde de Macau pataca (2,4 miliarde de dolari) în cazinouri, față de 38 miliarde de Macau pataca în februarie 2014.

Datele publicate marți vin după ce recent autoritățile au anunțat că veniturile obținute de Macao de pe urma jocurilor de noroc au înregistrat anul trecut prima scădere anuală din 2001, când au fost liberalizate cazinourile.

Macao, o regiune administrativă cu statut special din China, este singurul loc din țară unde sunt autorizate jocurile de noroc. Veniturile au crescut spectaculos din 2001, când au fost liberalizate cazinourile, dar în prezent Beijingul vrea ca regiunea să nu mai fie dependentă de jocurile de noroc și să-și diversifice economia.

Acțiunile cazinourilor listate la Bursa de la Hong Kong au scăzut anul trecut cu până la 51%. Conform datelor Reuters, în ultimele șase luni capitalizarea bursieră combinată a cazinourilor din Macao a scăzut cu 58 miliarde de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /