VIDEO 37 de ani de la moartea „regelui rockului“. Cele mai celebre melodii ale lui Elvis Presley

VIDEO 37 de ani de la moartea „regelui rockului“. Cele mai celebre melodii ale lui Elvis Presley

Despre cauza morţii lui Elvis Presley s-au scris multe, că decesul ar fi survenit din cauza unui infarct provocat de medicamentele în exces, de droguri şi de obezitate. Mulţi ani mai târziu, mediciul personal al „regelui rockului“ scria, într-o carte cu caracter biografic, că Elvis Presley ar fi murit din cauza unei constipaţii cronice. 

 

Timp de 22 de ani, „regele rock-and-rollului s-a pus în slujba muzicii şi a celor din jurul său. A realizat 31 de filme şi 2 documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri şi nenumărate concerte. Acestea sunt doar câteva din cifrele ce pot caracteriza o carieră fantastică, din care puţine realizări lipsesc.

 

Poate doar un turneu în Europa, Asia sau Australia, dar până la urmă şi acestea au fost realizate. În anul 1997, cu ajutorul tehnologiei, s-a pus în scena un concert extraordinar numit „Elvis in Concert '97 în Memphis la Mid-South Colloseum“. Elvis a fost acompaniat de peste 30 dintre foştii săi colegi de turnee împreuna cu Orchestra Simfonica din Memphis. Ulterior, în 1999 a avut loc un turneu şi în Europa.

 

Sute de discuri de aur sau platină primite pentru numărul-record de discuri vândute (peste un miliard), 14 nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei câştigate (pentru albumul „How Great Thou Art“ - 1967, albumul „He Touched Me“ - 1972 şi pentru înregistrarea live a cântecului „How Great Thou Art“ - 1974), premiul pentru întreaga carieră decernat la vârsta de numai 36 de ani sau primirea din partea United States Junior Chamber of Commerce în 1971 a titlului de „Unul dintre cei zece cei mai merituoşi tineri ai naţiunii“ sunt numai câteva din onorurile pe care le-a primit Elvis Presley.

 

Regăsiţi mai jos cele mai celebre melodii ale lui Elvis Presley, supranumit simplu „The King“

 

Jailhouse Rock – 1957

 

 

Can't Help Falling in Love with You – 1961

 

 

It's Now or Never 

 

 

All Shook Up - 1957

 

 

Heartbreak Hotel

 

 

Suspicious Minds

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit