VIDEO Americanii au inventat "Ucigaşul de gropi", un sistem performant de reparare a drumurilor foarte avariate

VIDEO Americanii au inventat "Ucigaşul de gropi", un sistem performant de reparare a drumurilor foarte avariate

Botezat de compania-mamă "Dalek", utilajul foloseşte o mixtură de asfalt, adeziv special şi apă (în proporţie de 35%) pentru a umple cu rapiditate toate gropile apărute în asfalt. În complexul său procedeu de reparare, sistemul are nevoie de un singur om, fără să necesite timp suplimentar faţă de o procedură standard, efectuată de o echipă cu patru drumari. Ba dimpotrivă, reuşeşte să posteze timpi de până la 30 de ori mai mici decât cei ai echipelor convenţionale, dovedindu-se a fi o soluţie viabilă pentru aceste operaţiuni.

În paralel cu avantajele legate de timpul de reparare şi implicit durata mai mică a blocării traficului, mecanismul proiectat de americani se dovedeşte a fi cu mult mai rentabil decât complexa operaţiune de mobilizare şi reparare a drumului de către echipa standard. Suficient de rentabil încât să justifice preţul de achiziţie de 335.800 de dolari, sau valoare contractului de închiriere, de 130.000 de dolari pentru trei luni.

Dispozitivul aduce după sine şi dezavantaje, principalul fiind reprezentat de condiţiile de mediu în care acesta poate lucra: având în vedere mixul bogat în apă, eficienţa sistemului nu este certificată la temperaturi scăzute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…