VIDEO Cercetătorii americani au proiectat un robot cu patru picioare, capabil să se deplaseze cu 50 kilometri pe oră

Poreclit „Ghepardul” (Cheetah 2), robotul are încorporat un nou algoritm de sincronizare a membrelor sale, precum şi un program care calculează ce forţă ar trebui aplicată pentru a menţine o anumită viteză.

„Mulţi sprinteri, ca Usain Bolt, nu se bazează neapărat pe o mişcare foarte rapidă a picioarelor, cât mai degrabă pe o forţă de împingere în picioare. Acest lucru îi face să arate ca şi cum ar zbura. Un principiu asemănător a fost încorporat şi pentru robot”, a declarat Sangbae Kim, un profesor asociat de inginerie mecanică la MIT.

Echipa de cercetători a prezentat noul lor proiect la Conferinţa Internaţională IEEE dedicată roboţilor inteligenţi, desfăşurată săptămâna aceasta la Chicago.

Experimentele anterioare arată că robotul este capabil să se deplaseze cu viteze de până la 48 de kilometri pe oră, iar autonom, fără ajutorul cablurilor, cu o viteză de circa 20 de kilometri pe oră. De asemenea, acesta poate efectua sărituri de până la jumătate de metru înălţime.

Pe lângă performanţele tehnice, robotul Cheetah 2 este şi unul silenţios, în comparaţie cu versiunile precedente care foloseau motoarele pe benzină.

Proiectul Cheetah este finanţat din surse ale armatei americane, care au pus la dispoziţie circa 95 de milioane de dolari, prin programul M3 (Maximum Mobility and Manipulation), în vederea dezvoltării unor roboţi capabili de a oferi asistenţă în timpul dezastrelor naturale sau pe câmpurile de luptă.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

4 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!