VIDEO Cercetătorii americani au proiectat un robot cu patru picioare, capabil să se deplaseze cu 50 kilometri pe oră

Poreclit „Ghepardul” (Cheetah 2), robotul are încorporat un nou algoritm de sincronizare a membrelor sale, precum şi un program care calculează ce forţă ar trebui aplicată pentru a menţine o anumită viteză.

„Mulţi sprinteri, ca Usain Bolt, nu se bazează neapărat pe o mişcare foarte rapidă a picioarelor, cât mai degrabă pe o forţă de împingere în picioare. Acest lucru îi face să arate ca şi cum ar zbura. Un principiu asemănător a fost încorporat şi pentru robot”, a declarat Sangbae Kim, un profesor asociat de inginerie mecanică la MIT.

Echipa de cercetători a prezentat noul lor proiect la Conferinţa Internaţională IEEE dedicată roboţilor inteligenţi, desfăşurată săptămâna aceasta la Chicago.

Experimentele anterioare arată că robotul este capabil să se deplaseze cu viteze de până la 48 de kilometri pe oră, iar autonom, fără ajutorul cablurilor, cu o viteză de circa 20 de kilometri pe oră. De asemenea, acesta poate efectua sărituri de până la jumătate de metru înălţime.

Pe lângă performanţele tehnice, robotul Cheetah 2 este şi unul silenţios, în comparaţie cu versiunile precedente care foloseau motoarele pe benzină.

Proiectul Cheetah este finanţat din surse ale armatei americane, care au pus la dispoziţie circa 95 de milioane de dolari, prin programul M3 (Maximum Mobility and Manipulation), în vederea dezvoltării unor roboţi capabili de a oferi asistenţă în timpul dezastrelor naturale sau pe câmpurile de luptă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…