VIDEO Emisiunea „Historia“: A învins Mihai Viteazul la Călugăreni?

VIDEO Emisiunea „Historia“: A învins Mihai Viteazul la Călugăreni?

Imaginea voievodului Mihai Viteazul este aşezată pe una dintre cele mai înalte trepte în panteonul figurilor istorice româneşti.

Totuşi, de numele şi acţiunile sale se leagă o sumă de controverse: de la motivaţia pentru care a realizat unirea principatelor, până la imaginea sa de simbol al independenţei, şi de la legarea de glie a ţăranilor, până la victoria în bătălia de la Călugăreni. Tocmai asupra acestui fapt s-au oprit specialiştii de la „Historia“.

Pentru mulţi, bătălia de la Călugăreni a devenit un simbol, un tabu, o icoană despre care nu se poate vorbi decât ca despre cea mai mare victorie a lui Mihai Viteazul. Să fie oare aşa? A câştigat el bătălia de la Călugăreni? Şi este aceasta cea mai importantă victorie a sa?

Discuţia despre personalitatea lui Mihai Viteazul şi despre bătălia de la Călugăreni este întreţinută de istoricul Ovidiu Cristea, redactorul şef al revistei „Historia“, Ion M. Ioniţă, şi editorul coordonator Historia.ro, Ciprian Plăiaşu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina